10
24
Broskyňový koláč

Broskyňový koláč

50 min
12 porcií

Cesto

  • 1 chladené lístkové cesto Belbake
  • 250 ml kyslej smotany Pilos
  • 150 g práškového cukru Belbake
  • 2 vajíčka

Broskyňová plnka

  • 5 čerstvých broskýň
  • 1 vanilínový cukor

Na ozdobenie

  • 4 čerstvé broskyne
  • 2 lyžice medu Confeira na potretie

Potrebujeme

  • formu na pečenie s nízkym vlnitým okrajom s priemerom 24 cm (najlepšie s vyberateľným dnom)
  • šľahací mixér
  • sitko
  • pierko na potieranie

Cesto

Celé dno aj boky formy vystelieme cestom a popicháme ho vidličkou. Smotanu, cukor a vajíčka zmiešame a nalejeme na pripravené cesto. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 minút.

Broskyňová plnka

Broskyne olúpame a nakrájame na kocky. Preložíme ich do hrnca a spolu s vanilínovým cukrom ich podusíme domäkka, aby sme dostali približne 50 ml šťavy. Podusené broskyne precedíme cez sitko. Broskyňovú šťavu si odložíme a broskyňové pyré a rovnomerne navrstvíme na upečený koláč.

Broskyňový koláč

Na broskyňovú plnku poukladáme broskyne nakrájané na tenké pásiky. V hrnci si zohrejeme med spolu s broskyňovou šťavou. Na záver celý koláč potrieme medovo-broskyňovou polevou.

Trik

Šupku broskýň olúpame veľmi ľahko, ak ich vopred jemne narežeme a na chvíľu ponoríme do horúcej a následne do studenej vody.

Tip

Ak broskyne pustia veľa šťavy, povaríme ich s 1 lyžicou zemiakového škrobu.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať