Makový cheesecake
Suroviny
Cesto
- 230 g mletých maslových sušienok Sondey
 - 50 g mletého maku Belbake
 - 140 g masla Pilos
 
Krém
- 250 g mascarpone Milbona
 - 400 g nátierky z čerstvého syra Milbona
 - 250 g kyslej smotany Pilos
 - 60 g práškového cukru Belbake
 - 20 g Zlatého stebla Belbake
 - 2 vajcia
 - 100 g mletého maku Belbake
 - 150 g bielej čokolády Fin Carré
 
Ešte budeme potrebovať
- 200 g slivkového lekváru
 
Potrebujeme
okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 24,5 cm, kuchynský robot s nadstavcom metlička
POSTUP
Cesto
Mleté maslové sušienky zmiešame s makom a zalejeme roztopeným maslom. Zmes prelejeme do formy. Utlačíme po okrajoch aj na dno formy.
Krém
Mascarpone vyšľaháme s nátierkou z čerstvého syra a kyslou smotanou dohladka. Prisypeme práškový cukor a Zlaté steblo a opäť prešľaháme. Do zmesi primiešame vajcia, mletý mak a na záver prilejeme vlažnú roztopenú bielu čokoládu. Krém prelejeme na sušienkový základ a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 45 minút. Po upečení ho necháme vo forme úplne vychladnúť. Potrieme ho slivkovým lekvárom a nakrájame na rezy.
                





 Veronika Bušová