Kakaový závin
Suroviny
Cesto
- 150 ml mlieka Pilos
- 40 g kryštálového cukru Belbake
- 12 g čerstvého droždia
- 350 g polohrubej múky Belbake
- 40 g masla Pilos
- 2 vajcia
- štipka soli Kania
Plnka
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 lyžica kakaa Belbake
- 3 lyžice práškového cukru Belbake
- 1 lyžica slnečnicového oleja Vita D´or
Potrebujeme
- valček, mixér, veľký plech, papier na pečenie
POSTUP
Cesto
V teplom mlieku rozmiešame cukor a rozdrobené droždie. Necháme asi 10 minút napučať.
Z múky, masla izbovej teploty, jedného žĺtka, soli a kvásku vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme cca hodinu kysnúť.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme do obdĺžnika na hrúbku necelého centimetra.
Plnka
Maslo, kakao, cukor a olej rozmixujeme na kašovitú hmotu. Plnkou potrieme rozvaľkané cesto a zavinieme. Spojom dole preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch každé dva centimetre narežeme. Utierkou ho prikryjeme a necháme ešte hodinu podkysnúť.
Potom ho potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.