0
14
Germknödel - alpská sladká knedľa s vanilkovým krémom

Germknödel - alpská sladká knedľa s vanilkovým krémom

3 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Knedle

  • 200 ml mlieka Pilos (1,5 %)
  • 22 g čerstvého droždia
  • 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
  • 375 g hladkej múky Belbake
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 50 g masla Pilos
  • štipka soli Kania
  • slivkový lekvár Sympathica


Krém

  • 40 g Zlatého klasu
  • 1 vanilínový cukor Belbake
  • 600 ml mlieka Pilos (1,5 %)
  • 2 lyžice kryštálového cukru Belbake
  • 1 lyžica rumu James Cook


Posýpka

  • mletý mak Belbake
  • práškový cukor Belbake

Potrebujeme

  • plátno alebo hrniec na parenie

POSTUP

Knedle

V teplom mlieku rozmiešame droždie s cukrom a necháme 5 – 10 minút napučať.

V mise zmiešame múku, vajce, žĺtok, roztopené maslo, soľ, kvások a vymiesime hladké cesto. Posypeme ho múkou a pod utierkou necháme asi hodinu kysnúť.

Vykysnuté cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti, ktoré zľahka roztlačíme do tvaru kruhu, naplníme lekvárom a uzatvoríme. Knedle uložíme spojom dole a necháme 10 – 15 minút podkysnúť. Paríme v naparovacom hrnci alebo na plátne približne 25 minút.

Krém

Zlatý klas a vanilínový cukor rozmiešame v 100 ml mlieka. Zvyšné mlieko necháme zovrieť. Keď je už horúce, prilejeme k nemu rozmiešaný Zlatý klas a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Na záver dochutíme kryštálovým cukrom a rumom.

Posýpka

Mak zmiešame s cukrom v pomere 1:1.

Servírovanie

Knedľu prelejeme vanilkovým krémom a posypeme makom zmiešaným s cukrom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať