Citrónové soufflé s malinami
Suroviny
- 3 vajcia
- 1 vanilínový cukor Belbake
- 1,5 lyžice hladkej múky Belbake
- 1 bio citrón
- 3 lyžice kryštálového cukru Belbake
- maslo Pilos (na vymazanie)
- práškový cukor Belbake (na posypanie)
- čerstvé maliny
- čerstvá mäta
Potrebujeme
- strúhadlo, zapekacie misky, mixér na šľahanie
POSTUP
Žĺtky, vanilínový cukor, múku, nastrúhanú citrónovú kôru a 4 čajové lyžičky citrónovej šťavy zmiešame. Potom ich nad parou vymiešavame do hustejšieho krému približne 5 minút.
Tip: Dávame pozor, aby sa žĺtky nezrazili.
Horúci krém stiahneme z plameňa a šľaháme mixérom, kým vychladne.
Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Sneh opatrne postupne vmiešavame pomocou stierky do krému.
Zapekacie misky vymažeme maslom a naplníme cestom.
Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 18 minút.
Servírovanie
Horúce soufflé posypeme práškovým cukrom a ozdobíme malinami a lístkami mäty.