Kokosová roláda s malinami a vaječným likérom
Suroviny
Cesto
- 220 g maslových sušienok Sondey
- 80 g strúhaného kokosu Belbake
- 150 g práškového cukru Belbake
- 30 g kakaa Belbake
- 40 g masla Pilos
- 100 – 150 ml vaječného likéru
Náplň
- 160 g masla Pilos
- 80 g práškového cukru Belbake
- 40 g mrazom sušených malín
- 20 ml vaječného likéru
- 60 g strúhaného kokosu Belbake
Posýpanie
- 100 g strúhaného kokosu Belbake (na posypanie a obaľovanie)
Kokosová roláda s malinami a vaječným likérom je jemný dezert plný lahodných chutí, ktorý vznikol s pomocou cukrárky Klaudii Kallovej a vyniká kombináciou kokosového korpusu, sviežich malín a krémovej náplne. Roláda ideálna na slávnostné chvíle či ku káve.
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka a metlička, potravinársku fóliu, valček
Postup
Cesto
V robote s nadstavcom lopatka zmiešame najemno mleté sušienky s kokosom, práškovým cukrom, kakaom, maslom a vaječným likérom. Cesto zabalíme do fólie a necháme približne 60 minút odležať v chladničke.
Náplň
V robote s nadstavcom metlička vymiešame maslo, práškový cukor, mrazom sušené maliny zomleté na prach, vaječný likér a kokos. Odležané cesto rozvaľkáme a počas vaľkania ho posýpame kokosom. Na cesto nanesieme pripravenú náplň a opatrne zrolujeme. Roládu necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa a následne ju nakrájame na plátky.