Ovocné želé v melóne
Suroviny
- 1 červená dyňa bezjadierková (cca 3 kg)
- 1 limetka
- 500 g jahôd
- 100 g práškového cukru Belbake
- 200 g Zlatého klasu (5 ks)
- 100 g čučoriedok
- 2 kivi
- 1 mango
- čerstvá mäta
Čas tuhnutia: 12 hodín
Potrebujeme
pomôcku na vykrajovanie guľôčok z melóna, metličku, smoothie mixér
POSTUP
Červený melón rozpolíme a približne z polovice vykrojíme guľôčky (tie si odložíme na neskôr). Zvyšnú dužinu vydlabeme lyžicou a rozmixujeme. Budeme potrebovať 1 200 ml.
Tip: Ak šťavy zostane viac, môžeme ju vypiť ako limonádu. Ak nemáme dostatočné množstvo, môžeme doliať vodou alebo ak robíme želé pre dospelých, prilejeme alkohol.
Pridáme limetkovú šťavu, 200 g očistených jahôd a podľa chuti aj práškový cukor. Opäť mixujeme. Asi v ¼ rozmixovanej šťavy vymiešame Zlatý klas dohladka. Prilejeme k zvyšnej šťave a v hrnci za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Potom ho stiahneme z ohňa a za občasného miešania, aby sa nevytvorila koža, necháme mierne vychladnúť.
Medzitým do misky s melónovými guľôčkami pridáme zvyšné očistené jahody, čučoriedky, plátky kivi a kúsky manga. Aby sa nám ľahšie pracovalo, ovocie rovnomerne rozdelíme do dvoch veľkých misiek. Zalejeme pudingom a dôkladne premiešame.
Prázdne polovice melónov položíme do misiek, aby boli stabilné a tekutina sa nevylievala. Každú z nich naplníme ovocným pudingom, povrch zarovnáme a vonkajšie okraje očistíme. Necháme ideálne cez noc stuhnúť v chladničke.
Servírovanie
Stuhnutý melón nakrájame nožom namočeným do horúcej vody a ozdobíme lístkami mäty.