Kuracie prsia v jogurtovo-pomarančovej marináde
- 1 kg kuracích pŕs
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 200 ml gréckeho jogurtu Pilos
- 1/2 pohára pomarančovej šťavy
- 1 lyžica štavy z limetky alebo citróna
- 1 strúčik cesnaku
- 1 červená feferónka alebo čili paprička
- 3 lyžice medu Confeira
- 1 lyžica čerstvého tymianu
Postup
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, posypeme soľou a čerstvo namletým čiernym korením. Následne si pripravíme marinádu - zmiešame grécky jogurt, pomarančovú a citrónovú šťavu, nadrobno nakrájaný cesnak, nasekanú červenú feferónku, med a tymian.
Mäso naložíme mäso do marinády a necháme v chladničke aspoň 4 hodiny marinovať (najlepšie však celú noc).
Kuracie prsia pečieme na rozohriatom grile do zlatohneda. Počas grilovania potierame marinádou.