Grilovaný zubáč s bylinkovou salsou a hruškovým šalátom
Suroviny
- čerstvé bylinky (petržlenová vňať, mäta, koriander)
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 strúčik cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 1 citrón
- 2 filety zubáča s kožou
- 1 červená cibuľa
- 2 hrušky
- 2 stonky stonkového zeleru
- 1 hrsť cherry paradajok
- 1 hrsť rukoly
Potrebujeme
mažiar, gril
POSTUP
Väčšie množstvo byliniek očistíme od hrubých stoniek a nasekáme. Preložíme do mažiara, osolíme, okoreníme, ochutíme nasekaným strúčikom cesnaku a rozdrvíme. Postupne prilievame olej a miešame, pokým vznikne hustá salsa. Na záver dochutíme šťavou z asi ¼ citróna.
Filety zubáča prekrojíme na polovicu a z oboch strán osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a rukou rozotrieme. Približne 5 minút grilujeme na strane s kožou. Potom otočíme, pokvapkáme šťavou z ¼ citróna a necháme asi 2 minúty dopiecť.
V miske zmiešame cibuľu a hrušky nakrájané na tenké prúžky. Pokvapkáme šťavou z ¼ citróna. Pridáme stonky zeleru nakrájané na rezance, paradajky na štvrtiny a rukolu. Dochutíme soľou, korením, zvyšnou citrónovou šťavou a zľahka premiešame.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme najprv hruškový šalát a potom pridáme grilovaného zubáča, ktorého ešte prelejeme bylinkovou salsou.