Losos na masle s fazuľkami, so cherry paradajkami a kešu orieškami
Suroviny
- 1 hrsť kešu orechov Alesto
- olivový olej Primadonna
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 250 g cherry paradajok
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 10 g čerstvého strúhaného zázvoru
- 300 g fazuľových strukov
- 3 lyžice masla Pilos
- šťava z 1 citróna
- 4 filety z lososa atlantického
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Ozdoba
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
- panvicu
POSTUP
Na rozohriatej panvici orestujeme kešu orechy. Prilejeme olej, pridáme nasekané strúčiky cesnaku a štipľavú papričku. Prihodíme nasekanú lahôdkovú cibuľku, premiešame a restujeme dozlatista.
Pridáme na polovice nakrájané paradajky, ochutíme soľou a korením a ďalej restujeme. Pridáme strúhaný zázvor, prisypeme fazuľové struky a ochutíme soľou a korením. Na miernom ohni krátko opečieme. Prihodíme 1 lyžicu masla a šťavu z ½ citróna. Do zmesi na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Na ďalšej rozpálenej panvici s olejom orestujeme osolené a okorenené lososové filety bez kože. Pred koncom pridáme 2 lyžice masla a šťavu z ½ citróna.
Servírovanie
Zeleninovú zmes podávame s lososom. Prelejeme výpekom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.