Bravčové soté s kuracími pečienkami a zeleninou
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 500 g jazmínovej ryže Golden Sun
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 800 g bravčového karé v celku
- 200 g kuracích pečienok
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 150 g cherry paradajok
- 2 červené špicaté papriky
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- čerstvý rozmarín
- 50 g masla Pilos
- 1 lyžica mletej sladkej papriky Kania
Potrebujeme
menší kastról vhodný do rúry
POSTUP
Do menšieho kastróla s rozohriatym olejom nasypeme ryžu, osolíme a za občasného miešania krátko restujeme. Potom ju zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad povrch ryže, prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C približne na 10 – 15 minút. Počas pečenia ju premiešame. Hotovú ju v zatvorenej rúre necháme dôjsť.
Očistené karé nakrájame na tenké rezance a pečienky na menšie kúsky. Sprudka restujeme na panvici s rozohriatym olejom. Pridáme cesnak a štipľavú papričku nakrájané na plátky. Keď sa mäso zatiahne, osolíme a okoreníme. Do panvice vložíme cherry paradajky prekrojené na polovice, papriky na väčšie kusy a biele časti lahôdkových cibuliek na plátky. Ochutíme nasekaným rozmarínom a za občasného miešania opekáme, kým zelenina zmäkne. Potom pridáme maslo, prisypeme mletú papriku, krátko orestujeme, podlejeme trochou vody a na miernom ohni krátko povaríme.
Servírovanie
Bravčové soté podávame s jazmínovou ryžou posypané nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.