4
18
Quiche s kozím syrom a brokolicou

Quiche s kozím syrom a brokolicou

1 h 20 m
4 porcie
  • 200 g čerstvého kozieho syra
  • 500 g hladkej múky
  • 250 g masla Pilos
  • 5 vajec
  • 7 g soli Castello
  • 50 ml vody
  • 500 g sušenej šošovice Cornfarm na zaťaženie cesta
  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 150 ml mlieka Pilos
  • 2 žĺtky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 200 g brokolice
  • 100 g sušených paradajok v oleji Baresa
 

Potrebujeme

  • okrúhlu formu na pečenie s vlnitým okrajom a odnímateľným dnom s priemerom 24 cm
  • valček
  • potravinovú fóliu
  • papier na pečenie
  • kuchynské utierky

Postup

Krehké cesto

Z múky, masla, 2 celých vajec, soli a vody vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme na celú noc do chladničky (ideálne na 24 hodín). 20 minút pred prípravou koláča ho vyberieme z chladničky, aby zmäklo a ľahšie sa nám s ním pracovalo. Cesto vyvaľkáme na doske posypanej múkou a vložíme ho do okrúhlej formy na pečenie. Cesto, ktoré presahuje okraje formy, neodrežme. Na cesto položíme papier na pečenie a nasypeme naň šošovicu tak, aby zakrývala celú plochu (cesto si tak počas pečenia zachová svoj tvar). Pečieme ho vo vyhriatej rúre pri 160 °C približne 35 – 40 minút. Z upečeného korpusu odstránime papier na pečenie so šošovicou a opatrne zrežeme prečnievajúce okraje.

 

Quiche s kozím syrom

V miske zmiešame smotanu, mlieko, 3 celé vajcia a 2 žĺtky. Ochutíme soľou, čiernym korením a dôkladne premiešame. Ružičky brokolice uvaríme vo vriacej osolenej vode do polomäkka. Scedíme a dôkladne osušíme utierkami. Osušené ružičky nakrájame na menšie kúsky. Sušené paradajky scedíme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Brokolicu, paradajky a kozí syr poukladáme rovnomerne na upečený korpus. Prelejeme smotanovo-vajíčkovou zmesou. Quiche pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C približne 35 – 40 minút. Servírujeme úplne vychladnutý.
 
TIP: Šošovicu, ktorú ste použili na zaťaženie cesta, nevyhadzujte. Môžete ju na takéto pečenie použiť opakovane. Po vychladnutí ju skladujte v uzatvárateľnej nádobe.
 

 

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    15. marec 2017, 16:56

    Výborný koláč, všetci ho chválili, ale odporúčam ho urobiť z radšej z celej dávky! Ja som sa riadila podľa komentárov a je síce pravda, že by stačila menšia dávka, ale určite nie polovičná, najmä ak skúšate recept prvý krát (inak to môžete dopadnúť ako ja- behom do obchodu po lístkové cesto..).

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. november 2016, 23:05

    akurát som vytiahla z rúry, vyzerá výborne, ešte aby tak chutil :) cesto som robila z plnej dávky a bolo to úplne zbytočné, bohato stačí polovica!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. september 2016, 15:57

    velmi nam chutilo :) robili sme cesto z polovicnej davky a stacilo to.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. júl 2016, 14:52

    Quiche sa podla receptu podaril a je chutny, no uvedene mnozstvo surovin na cesto je minimalne dvojnasobne. Uz podla videa je vidiet, ze p. Paulus nepracuje s takmer 900g cestom (500 g hladkej múky + 250 g masla + 2 vajcia + 7 g soli + 50 ml vody), no maximalne polovicnou davkou.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať