17
56
Makovo-višňová torta

Makovo-višňová torta

1 h 20 m
12 porcií

Korpus

  • 1 hrnček práškového cukru Castello
  • 2 vajíčka
  • 1 vanilínový cukor Castello
  • 1 lyžica oleja Promienna
  • 200 g bieleho jogurtu Pilos
  • 1/2 hrnčeka hladkej múky Castello
  • 1 kopcová lyžička kypriaceho prášku do pečiva Castello
  • 200 g mletého maku Gardis
  • kúsok masla na vymastenie formy
  • hladká múka Castello na vysypanie formy

Plnka

  • 1 kg jemného tvarohu Pilos
  • 5 lyžíc práškového cukru Castello
  • 3 vanilínové cukry Castello
  • 2 poháre zaváraných višní Harvin (asi 750 g odkôstkovaných višní)

Na ozdobenie

  • práškový cukor Castello

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • metličku na šľahanie
  • tortovú formu (priemer 26 cm)
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko
  • kúsok čistej záclony so vzorom
  • sitko

Postup

Korpus

Šľahacím mixérom vymiešame práškový cukor s 2 celými vajíčkami. Po chvíli pridáme aj vanilínový cukor a postupne za stáleho šľahania pridáme tekuté ingrediencie – olej a jogurt. Pol hrnčeka múky zmiešame s kopcovou lyžičkou kypriaceho prášku a metličkou zľahka primiešame k zmesi. Na záver vmiešame mletý mak. Vnútorné boky tortovej formy potrieme maslom a vysypeme múkou. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Cesto vylejeme do pripravenej formy, niekoľkokrát buchneme o pracovnú dosku, aby bublinky v ceste popraskali. Pečieme vo vyhriatej rúre 30 – 40 minút pri teplote 180°C.

Plnka

V miske vymiešame tvaroh s práškovým a vanilínovým cukrom dohladka.

Torta

Vychladnutý korpus prerežeme na polovice. Na spodnú časť korpusu natrieme polovicu plnky a uhladíme. Na celú plochu poukladáme višne jednu vedľa druhej. Na vrstvu višní nastriekame cez cukrárske vrecko druhú vrstvu plnky. Na vrch položíme vrchný korpus a zľahka zatlačíme. Tortu môžeme zaujímavo ozdobiť práškovým cukrom tak, že na vrchný korpus položíme čistý kus záclony a cez sitko posypeme práškovým cukrom. Záclonu z torty opatrne zložíme.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    05. január 2019, 18:17

    Dobrý deň, dalo by sa namiesto klasickej múky použiť bezlepkovú? Ďakujem.

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      07. január 2019, 10:11

      Dobrý deň Dominika, pokojne môžete použiť aj bezlepkovú múku. Dajte vedieť, ako sa Vám torta podarila. S pozdravom Tím kuchynalidla.sk

      Odpovedať
  • Kajka Arvaiova
    04. november 2015, 17:39

    Výborná torta na narodeniny!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. máj 2015, 11:11

    Torta sa vydarila len chcem podotkut ze uplne mi stacil 1 pohar visni a 500g tvarohu...inak chutovo super...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. apríl 2015, 12:46

    Forma ktorá je použitá v recepte má vnútorný priemer len 24 cm a nie 26 ako sa uvádza v recepte. 26cm je aj s tým okrajom bočný.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    31. január 2015, 22:11

    Je super, do tvarohu som pridala este amaretto :-)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať