17
56
Makovo-višňová torta

Makovo-višňová torta

1 h 20 m
12 porcií

Korpus

  • 1 hrnček práškového cukru Belbake
  • 2 vajíčka
  • 1 vanilínový cukor Belbake
  • 1 lyžica oleja Promienna
  • 200 g bieleho jogurtu Pilos
  • 1/2 hrnčeka hladkej múky Belbake
  • 1 kopcová lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 200 g mletého maku Gardis
  • kúsok masla na vymastenie formy
  • hladká múka Belbake na vysypanie formy

Plnka

  • 1 kg jemného tvarohu Pilos
  • 5 lyžíc práškového cukru Belbake
  • 3 vanilínové cukry Belbake
  • 2 poháre zaváraných višní Harvin (asi 750 g odkôstkovaných višní)

Na ozdobenie

  • práškový cukor Belbake

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • metličku na šľahanie
  • tortovú formu (priemer 26 cm)
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko
  • kúsok čistej záclony so vzorom
  • sitko

Postup

Korpus

Šľahacím mixérom vymiešame práškový cukor s 2 celými vajíčkami. Po chvíli pridáme aj vanilínový cukor a postupne za stáleho šľahania pridáme tekuté ingrediencie – olej a jogurt. Pol hrnčeka múky zmiešame s kopcovou lyžičkou kypriaceho prášku a metličkou zľahka primiešame k zmesi. Na záver vmiešame mletý mak. Vnútorné boky tortovej formy potrieme maslom a vysypeme múkou. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie. Cesto vylejeme do pripravenej formy, niekoľkokrát buchneme o pracovnú dosku, aby bublinky v ceste popraskali. Pečieme vo vyhriatej rúre 30 – 40 minút pri teplote 180°C.

Plnka

V miske vymiešame tvaroh s práškovým a vanilínovým cukrom dohladka.

Torta

Vychladnutý korpus prerežeme na polovice. Na spodnú časť korpusu natrieme polovicu plnky a uhladíme. Na celú plochu poukladáme višne jednu vedľa druhej. Na vrstvu višní nastriekame cez cukrárske vrecko druhú vrstvu plnky. Na vrch položíme vrchný korpus a zľahka zatlačíme. Tortu môžeme zaujímavo ozdobiť práškovým cukrom tak, že na vrchný korpus položíme čistý kus záclony a cez sitko posypeme práškovým cukrom. Záclonu z torty opatrne zložíme.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať