Mandarínková torta s mandľovým korpusom a granátovým jablkom
Suroviny
Mandľový korpus
- 8 vajec
- štipka soli Kania
- 180 g kryštálového cukru Belbake
- 150 g polohrubej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 100 g mletých mandlí Belbake
Krém
- 500 g mascarpone Milbona
- 500 g polotučného tvarohu Pilos
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
Ešte budeme potrebovať
- 3 konzervy lúpaných mandarínok Freshona
- 1 granátové jablko
Potrebujeme
acetátovú fóliu, kuchynský robot s nadstavcom metlička, okrúhla tortová forma s vyberateľným dnom s priemerom 24,5 cm, papier na pečenie
Postup
Mandľový korpus
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny. Postupne prisýpame cukor. Keď sa cukor v bielkoch rozpustí, pridáme žĺtky. Ručne ich vmiešame do snehu. Prisypeme preosiatu múku, prášok do pečiva a mleté mandle. Mandľový korpus preložíme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 45 minút. Vychladnutý korpus vyberieme z formy a pozdĺžne ho prerežeme na polovicu.
Krém
Mascarpone, tvaroh a smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha. Prilejeme roztopenú vlažnú bielu čokoládu a opäť prešľaháme. Nálev z jednej konzervy mandarínok precedíme a mandarínky ručne vmiešame do krému. Formu po obvode vystelieme acetátovou fóliou. Na dno vložíme prvý korpus, polejeme ho nálevom z mandarínok a potrieme krémom. Krém rozotrieme a na vrch uložíme mandarínky z ďalšej konzery. Prikryjeme krémom a ďalším korpusom. Opäť polejeme mandarínkovou šťavou a zvyšný krém nanesieme na vrch torty. Necháme ju stuhnúť ideálne cez noc v chladničke.
Servírovanie
Mandarínkovú tortu po povrchu ozdobíme mandarínkami a granátovým jablkom.