14
20
Čokoládová babka z kysnutého cesta
Pre spustenie videa musíte akceptovať marketingové cookies .

Čokoládová babka z kysnutého cesta

1 h 30 m
24 porcií

Cesto

  • 530 g polohrubej múky Castello
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 3 vajíčka
  • 1 kocka droždia
  • 60 ml vody
  • 60 ml mlieka Pilos
  • 150 g masla Pilos
  • 1 lyžička soli Castello

Plnka

  • 130 g horkej čokolády Bellarom (74 % kakaa)
  • 120 g masla Pilos
  • 60 g práškového cukru Castello
  • 40 g holandského kakaa Castello
  • 1 lyžička mletej škorice Mikado
  • štipka soli Castello

Sirup

  • 80 g medu Confeira
  • 60 ml vody

POSTUP

POTREBUJEME

  • mixér s miesiacim hákom
  • valček, formu na chlebík (27 x 10 x 7 cm)
  • pierko na potieranie

Cesto

Cesto si pripravíme deň vopred, aby stihlo cez noc v chladničke vykysnúť.

Múku, cukor, vajíčka, rozdrobené droždie, vodu a mlieko vymiesime v mixéri s nadstavcom hák na hladké cesto. Na záver pridáme maslo a soľ a miesime ešte asi 10 minút. Cesto vložíme do misky vymastenej olejom, prikryjeme vlhkou utierkou a necháme cez noc vykysnúť v chladničke.

TIP: Do kysnutého cesta pridávame tukovú zložku - maslo a soľ až keď sa ostatné ingrediencie vymiesia, pretože spomaľujú aktiváciu kvásku. Keby sme ich pridali hneď na začiatku, museli by sme cesto miesiť dvojnásobný čas.

Plnka

Čokoládu spolu s maslom rozpustíme nad parou a potom k nim primiešame ostatné ingrediencie.

Čokoládová babka

Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti. Postupne obe rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát a potrieme ½ plnky. Okraje necháme bez plnky, aby sa cesto jednoduchšie rolovalo. Cesto zrolujeme a rolku pozdĺžne rozrežeme. Na jednej strane konce spojíme a zamotáme ako špagát rezom navrchu. Vložíme do formy na chlebík vytretej maslom a necháme ešte 1 hodinu podkysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45 minút.

Upečenú, ešte teplú babku potrieme sirupom, ktorý sme pripravili ohriatím medu a zmiešaním s vodou. Babku necháme trocha vychladnúť a potom ju môžeme vyklopiť z formy. Krájame ju, keď je úplne vychladnutá.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať