14
1
Čokoládová babka z kysnutého cesta

Čokoládová babka z kysnutého cesta

1 h 30 m
24 porcií

Cesto

  • 530 g polohrubej múky Castello
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 3 vajíčka
  • 1 kocka droždia
  • 60 ml vody
  • 60 ml mlieka Pilos
  • 150 g masla Pilos
  • 1 lyžička soli Castello

Plnka

  • 130 g horkej čokolády Bellarom (74 % kakaa)
  • 120 g masla Pilos
  • 60 g práškového cukru Castello
  • 40 g holandského kakaa Castello
  • 1 lyžička mletej škorice Mikado
  • štipka soli Castello

Sirup

  • 80 g medu Confeira
  • 60 ml vody

POSTUP

POTREBUJEME

  • mixér s miesiacim hákom
  • valček, formu na chlebík (27 x 10 x 7 cm)
  • pierko na potieranie

Cesto

Cesto si pripravíme deň vopred, aby stihlo cez noc v chladničke vykysnúť.

Múku, cukor, vajíčka, rozdrobené droždie, vodu a mlieko vymiesime v mixéri s nadstavcom hák na hladké cesto. Na záver pridáme maslo a soľ a miesime ešte asi 10 minút. Cesto vložíme do misky vymastenej olejom, prikryjeme vlhkou utierkou a necháme cez noc vykysnúť v chladničke.

TIP: Do kysnutého cesta pridávame tukovú zložku - maslo a soľ až keď sa ostatné ingrediencie vymiesia, pretože spomaľujú aktiváciu kvásku. Keby sme ich pridali hneď na začiatku, museli by sme cesto miesiť dvojnásobný čas.

Plnka

Čokoládu spolu s maslom rozpustíme nad parou a potom k nim primiešame ostatné ingrediencie.

Čokoládová babka

Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti. Postupne obe rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenký plát a potrieme ½ plnky. Okraje necháme bez plnky, aby sa cesto jednoduchšie rolovalo. Cesto zrolujeme a rolku pozdĺžne rozrežeme. Na jednej strane konce spojíme a zamotáme ako špagát rezom navrchu. Vložíme do formy na chlebík vytretej maslom a necháme ešte 1 hodinu podkysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45 minút.

Upečenú, ešte teplú babku potrieme sirupom, ktorý sme pripravili ohriatím medu a zmiešaním s vodou. Babku necháme trocha vychladnúť a potom ju môžeme vyklopiť z formy. Krájame ju, keď je úplne vychladnutá.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    07. júl 2018, 20:39

    myslím tú mňam že trepe Veronika je predsa super

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. marec 2018, 23:11

    Super recepty. Rada skúšam nové veci. A koláčiky od Veroniku vizeraju skvelo. Len mi je ľúto že sú videa tak zostrihané ze niektoré informacie v nich nie sú uvedené. Robila som čokoládovú babku. Video som si pozrela 4x všetko som spravila podľa neho. A keď mi babka pred pečením kysla, prečítala som si text v ktorom bolo uvedené že cesto je na 2 kolace. Ja som mala nie babku ale obrovské Babisko.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. október 2017, 17:02

    Ľudia, ak máte na srdci nejaké negatívne výlevy, ušetrite si ich na tých, od ktorých dostávate podobne negatívne výlevy a nie pre tých, ktorí vám venujú svoj čas a skúsenosti, aby ste si rozšírili svoj maly negatívny svet. Veronika, nenechaj sa odradiť "hejtermi"! Robíš to perfektne! Máš šmrnc a si veľmi inšpiratívna...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. september 2017, 20:36

    vyzerá skvele

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. september 2017, 18:50

    slečna veronika ste uzasnaaa :) som logoped a vase rackovanie je sexi :)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info