Restovaný losos so zeleninovou ryžou a bazalkovým olejom
Suroviny
- 2 stonky stonkového zeleru
- 1 hrsť sušených paradajok v oleji Baresa
- 200 g cherry paradajok
- olivový olej Primadonna
- 540 g vareného cícera Freshona
- 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa
- 1 hrsť čiernych olív bez kôstok Baresa
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 50 g masla Pilos
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 150 g basmati ryže Golden Sun
- 600 g filety z lososa
- čerstvá bazalka
- šťava z 2 citrónov
Potrebujeme
panvicu
Postup
Ryžu pripravíme podľa návodu na obale. Stonkový zeler, sušené paradajky a cherry paradajky nakrájame nadrobno. Cícer precedíme a preložíme ho na rozpálenú panvicu s olejom. Pridáme pripravené cherry paradajky, stonkový zeler, natrhané olivy, premiešame, pridáme sušené paradajky, soľ a korenie. Krátko opečieme, prihodíme maslo, necháme rozpustiť a pridáme na kolieska nakrájanú lahôdkovú cibuľku. Na záver do panvice pridáme uvarenú ryžu, premiešame a podľa potreby ochutíme soľou alebo korením. Kožu z lososa stiahneme, nakrájame na porcie a opekáme na rozpálenej panvici s olejom. Osolíme, okoreníme a pred dopečením lososa pokvapkáme šťavou z citróna. Z bazalky odstránime hrubšie stonky, prelejeme olejom, osolíme, okoreníme, ochutíme šťavou z citróna a dohladka rozmixujeme tyčovým mixérom.
Servírovanie
Šťavnatého lososa podávame so zeleninovou ryžou a bazalkovým olejom. Na záver ozdobíme lístkami bazalky.