0
28
Zemiakový páj

Zemiakový páj

1 h 30 m
6 porcií

Suroviny

Mäsová vrstva

  • 2 lyžice olivového oleja Primadonna
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 1 červená cibuľa
  • 500 g mletého mäsa mix
  • 2 lyžičky soli Castello
  • 3 mrkvy
  • 2 červené papriky
  • 1/3 lyžičky mletého čierneho korenia Mikado
  • 1 konzerva sekaných paradajok s cesnakom a cibuľou Freshona
  • 2 strúčiky cesnaku

 

Zemiaková vrstva

  • 700 g uvarených zemiakov
  • 100 g masla Pilos
  • 500 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 1,5 lyžičky soli Castello
  • 200 g strúhanej mozzarelly Lovilio

Potrebujeme

stredne veľkú zapekaciu misu


POSTUP

Mäsová vrstva

Na oleji s roztopeným maslom opražíme nasekanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, soľ a na miernom ohni restujeme ďalších 5 minút.

Nakrájané očistené mrkvy, papriky, čierne korenie, konzervu sekaných paradajok a strúčiky cesnaku zmiešame s mäsom a ešte chvíľku restujeme. Hotový základ premiestnime do hlbšej zapekacej misy.

Zemiaková vrstva

Uvarené zemiaky, maslo a mlieko rozmixujeme ponorným mixérom do hladkého krému. Zľahka primiešame strúhanú mozzarellu. Zemiakovú vrstvu rozotrieme na mäsový základ. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 35 minút. Pred podávaním necháme minimálne 30 minút vychladnúť.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať