Zemiakový páj
Suroviny
Mäsová vrstva
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 červená cibuľa
- 500 g mletého mäsa mix
- 2 lyžičky soli Belbake
- 3 mrkvy
- 2 červené papriky
- 1/3 lyžičky mletého čierneho korenia Mikado
- 1 konzerva sekaných paradajok s cesnakom a cibuľou Freshona
- 2 strúčiky cesnaku
Zemiaková vrstva
- 700 g uvarených zemiakov
- 100 g masla Pilos
- 500 ml plnotučného mlieka Pilos
- 1,5 lyžičky soli Belbake
- 200 g strúhanej mozzarelly Lovilio
Potrebujeme
stredne veľkú zapekaciu misu
POSTUP
Mäsová vrstva
Na oleji s roztopeným maslom opražíme nasekanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, soľ a na miernom ohni restujeme ďalších 5 minút.
Nakrájané očistené mrkvy, papriky, čierne korenie, konzervu sekaných paradajok a strúčiky cesnaku zmiešame s mäsom a ešte chvíľku restujeme. Hotový základ premiestnime do hlbšej zapekacej misy.
Zemiaková vrstva
Uvarené zemiaky, maslo a mlieko rozmixujeme ponorným mixérom do hladkého krému. Zľahka primiešame strúhanú mozzarellu. Zemiakovú vrstvu rozotrieme na mäsový základ. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 35 minút. Pred podávaním necháme minimálne 30 minút vychladnúť.