Roládky z bravčovej panenky so sušenými paradajkami
- asi 500 g bravčovej panenky vcelku
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 pohár sušených paradajok v oleji Baresa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 hrste čerstvej bazalky
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej Italiamo
Postup
Bravčovú panenku pozdĺžne rozkrojíme tak, aby z celého kusa vznikol celistvý plát mäsa. Potom panenku z oboch strán osolíme a okoreníme.
Sušené paradajky scedíme a nakrájame na menšie kúsky. Rovnomerne ich poukladáme na plát z panenky, obložíme cesnakom nakrájaným na plátky a lístkami bazalky. Mäso zvinieme do tvaru rolády a zviažeme špagátom. Sprudka ho opečieme na panvici na troche olivového oleja. Potom ho preložíme do zapekacej misy a vložíme do predhriatej rúry na 200 °C na 10 minút, aby mäso došlo.
Servírovanie
Špagát z mäsa odstránime a roládku nakrájame na kolieska. Podávame s ľahkým rukolovým šalátom.