Nepečené čokoládové minitortičky
Korpus
- 50 g maslových sušienok Sondey
- 100 g vlašských orechov Alesto Fine
- 50 g roztopeného masla
Plnka
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 150 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- 80 g zmäknutého masla
Na ozdobenie
- 70 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 2 lyžice mascarpone Lovilio
- 50 g vlašských orechov Alesto Fine
Potrebujeme
- sekací mixér
- tortové formičky s vyberateľným dnom (priemer 12 cm)
- šľahací mixér
- cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou
- panvicu
Postup
Korpus
V sekacom mixéri najemno rozomelieme najskôr sušienky a potom aj orechy (až kým sa z nich začne uvoľňovať olej a orechy sa začnú spájať). Pomleté sušienky zmiešame s mletými orechmi a prilejeme roztopené maslo. Vzniknutou zmesou vystelieme dno aj okraje tortových formičiek. Takto pripravené korpusy dáme stuhnúť do chladničky.
Plnka
Horúcou smotanou na šľahanie zalejeme nasekanú čokoládu a necháme asi 3 minúty postáť. Potom miešame, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Pridáme zmäknuté maslo a vymiešame dohladka. Vychladnutú čokoládovú plnku nalejeme na vychladnutý korpus a dáme stuhnúť do chladničky minimálne na 1 hodinu.
Na ozdobenie
Smotanu na šľahanie s mascarpone vyšľaháme mixérom na tuhý krém a dáme zachladiť do chladničky. Pomocou cukrárskeho vrecka navrstvíme vyhladnutý krém na tortičky. Orechy nasekáme na väčšie kúsky a opečieme nasucho na panvici. Opečenými orechmi posypeme pripravené tortičky.