Grilovaný ananás so sabayon krémom
Kryštalizovaná biela čokoláda
- 200 g kryštálového cukru Belbake
- 75 ml vody
- 80 g bielej čokolády Fin Carré
Grilovaný ananás
- 1 ananás
- kokosový olej Vita D’or na opekanie
Sabayon
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 5 žĺtkov
- 200 ml prosecca Allini
POSTUP
POTREBUJEME
- hlbokú panvicu
- nôž so zúbkami
- grilovaciu panvicu
- misku na vodný kúpeľ
Kryštalizovaná biela čokoláda
Cukor s vodou uvaríme na sirup. Keď okraje začnú zlatnúť (pri 135 °C), sirup stiahneme z ohňa, pridáme nasekanú bielu čokoládu a rýchlym miešaním skryštalizujeme.
Grilovaný ananás
Ananás očistíme a nakrájame na tenké plátky (asi 5 mm), ktoré na rozohriatom kokosovom oleji
opečieme z oboch strán dozlatista.
Tip: Ananás dozrieva pri izbovej teplote, nikdy ho neskladujeme v chladničke.
Sabayon
Všetky ingrediencie šľaháme v hlbšej mise nad parou, kým vznikne nadýchaný krém.
Servírovanie
Grilovaný ananás tesne pred podávaním prelejeme sabayon krémom a posypeme kryštalizovanou bielou čokoládou.