Nepečený cheesecake s čokoládovou penou
Suroviny
Sušienkový základ
- 200 g mletých sušienok Belbake
- 130 g masla Pilos
Ovocná náplň
- 300 g mrazeného lesného ovocia
- 2 balíčky vanilínového cukru Belbake
- 1 lyžica Zlatého klasu
Čokoládová pena
- 150 g horkej čokolády Fin Carré (52 % kakaa)
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 1 lyžica medu
- 3 vajcia
Servírovanie
- čokoládové hobliny z horkej čokolády Fin Carré (52 %)
Potrebujeme
tortovú formu s priemerom 23,5 cm, hrniec, misku na vodný kúpeľ, strúhadlo
POSTUP
Sušienkový základ
Mleté sušienky zmiešame s roztopeným maslom. Sušienkový základ lyžicou utlačíme na dno formy.
Ovocná náplň
V panvici zmiešame všetky suroviny a na miernom ohni varíme, kým vznikne stredne hustá omáčka. Náplň rovnomerne rozotrieme na sušienkový základ.
Čokoládová pena
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu v zmesi 50 ml smotany a medu. Miešame, kým sa všetko spolu prepojí. Potom necháme asi 5 minút vychladnúť.
Keď zmes mierne vychladla, po jednom rýchlo všľaháme žĺtky tak, aby sa nezrazili.
Bielky vyšľaháme do pevného snehu, ktorý stierkou zľahka zapracujeme do čokoládovej zmesi.
Nakoniec vyšľaháme zvyšnú smotanu do tuha a rovnako ju stierkou zapracujeme do čokoládovej zmesi. Penu úhľadne nanesieme na ovocnú náplň a cheesecake necháme odležať v chladničke aspoň 24 hodín.
Servírovanie
Nepečený cheesecake s čokoládovou penou servírujeme dozdobený čokoládovými hoblinkami.