3
23
Nepečený cheesecake s čokoládovou penou

Nepečený cheesecake s čokoládovou penou

1 h 0 m
8 porcií

Suroviny

Sušienkový základ

  • 200 g mletých sušienok Belbake
  • 130 g masla Pilos


Ovocná náplň

  • 300 g mrazeného lesného ovocia
  • 2 balíčky vanilínového cukru Belbake
  • 1 lyžica Zlatého klasu


Čokoládová pena

  • 150 g horkej čokolády Fin Carré (52 % kakaa)
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 1 lyžica medu
  • 3 vajcia


Servírovanie

  • čokoládové hobliny z horkej čokolády Fin Carré (52 %)

Potrebujeme

tortovú formu s priemerom 23,5 cm, hrniec, misku na vodný kúpeľ, strúhadlo

POSTUP

Sušienkový základ

Mleté sušienky zmiešame s roztopeným maslom. Sušienkový základ lyžicou utlačíme na dno formy.

Ovocná náplň

V panvici zmiešame všetky suroviny a na miernom ohni varíme, kým vznikne stredne hustá omáčka. Náplň rovnomerne rozotrieme na sušienkový základ.

Čokoládová pena

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu v zmesi 50 ml smotany a medu. Miešame, kým sa všetko spolu prepojí. Potom necháme asi 5 minút vychladnúť.

Keď zmes mierne vychladla, po jednom rýchlo všľaháme žĺtky tak, aby sa nezrazili.

Bielky vyšľaháme do pevného snehu, ktorý stierkou zľahka zapracujeme do čokoládovej zmesi.

Nakoniec vyšľaháme zvyšnú smotanu do tuha a rovnako ju stierkou zapracujeme do čokoládovej zmesi. Penu úhľadne nanesieme na ovocnú náplň a cheesecake necháme odležať v chladničke aspoň 24 hodín.

Servírovanie

Nepečený cheesecake s čokoládovou penou servírujeme dozdobený čokoládovými hoblinkami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    26. jún 2023, 23:22

    Dobrý večer, myslíte,že by som mohla cheesecake urobiť do muffinovych formičiek? Bude to držať...?

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      04. júl 2023, 13:38

      Dobrý deň, cheesecake do muffinových formičiek je skvelý nápad. Ak ide o papierové formičky, odporúčame využiť viacero naraz. Prípadne môžete využiť špeciálny plech na muffiny s využitím papierových formičiek. Tie vám zaručia to, že bude tvar perfektne držať. Skvelou voľbou sú aj silikónové formičky. 😇 Určite nám dajte vedieť, či sa vám recept podaril. 😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. marec 2023, 10:18

    Akde je ten cheese/tvaroh???

    Odpovedať
  • S
    Silvia
    14. január 2022, 14:23

    Výborný! Robila som ho už dvakrat a vždy sa po ňom iba zaprášilo :P

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      23. apríl 2022, 13:33

      Ako dlho ste ho nechali tuhnut? Robila som ho vcera. Zatial sa este neda servirovat 😔

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať