Banány v čokoláde s karamelom
Suroviny
- 300 g kryštálového cukru Belbake
- 40 ml vody
- 100 g masla Pilos
- 5 g soli Kania
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 100 g mliečnej čokolády Fin Carré
Ešte budeme potrebovať
- 300 g horkej čokolády Fin Carré
- 4 banány
Potrebujeme
nanukové paličky
POSTUP
Cukor a vodu roztopíme v hrnci na karamel. Do karamelu pridáme maslo a rozmiešame dohladka. Ochutíme soľou a pomaly prilievame smotanu na šľahanie. Necháme prevrieť a až do mierne vychladnutého karamelu pridáme čokoládu, ktorú rozmiešame dohladka. Karamel necháme stuhnúť ideálne do ďalšieho dňa v chladničke.
Horkú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, rozmiešame dohladka a prelejeme do vysokého pohára.
Banány ošúpeme a rozpolíme. Napichneme ich na nanukové paličky. Polejeme karamelom a namočíme v čokoláde. Pred podávaním necháme stuhnúť v chladničke.