Kvetinky na paličke
Pusinky
- 150 g bielkov
- 180 g práškového cukru Belbake
- ružové potravinárske farbivo
Plnka
- 220 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 80 g malinového pyré (čerstvé rozmixované maliny)
- 480 g bielej čokolády Fin Carré
POSTUP
POTREBUJEME
- šľahací mixér
- cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou
- plech na pečenie
- papier na pečenie
- špajdle
Pusinky
Bielky šľaháme mixérom na strednej rýchlosti. Keď sa začne tvoriť pena, postupne pridávame polovicu práškového cukru a vyšľaháme lesklú a tuhú hmotu.
Druhú polovicu práškového cukru preosejeme a primiešame ručne. Pridáme trocha farbiva (na špičku noža) a jemne zamiešame. Sneh naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame kvetinky. Necháme sušiť v rúre vyhriatej na 110 °C približne 45 minút, kým pusinky nepôjdu pekne odlepiť z papiera.
Tip: Namiesto potravinárskeho farbiva môžeme použiť trochu malinového pyré.
Plnka
Do kastróla nalejeme smotanu s malinovým pyré a necháme zohriať (nesmie vrieť). Medzitým opatrne nasekáme čokoládu na malé kúsky a zalejeme zohriatou smotanou. Asi 1 minútu necháme zmes postáť a potom rozmiešame na hladkú lesklú plnku.
Tip: Plnku pripravíme deň vopred, aby stihla stuhnúť v chladničke.
Kvetinky
Vychladnuté pusinky spájame plnkou a do stredu zapichneme špajdle. Necháme dôkladne stuhnúť a na záver môžeme dozdobiť mašličkami.