11
53
Pečené buchty s lekvárom

Pečené buchty s lekvárom

40 min
12 porcií

Cesto

  • 225 ml mlieka Pilos
  • 42 g čerstvého droždia
  • 40 g kryštálového cukru Castello
  • 360 g hladkej múky Castello
  • 3 žĺtky
  • 40 g masla Pilos
  • štipka soli Castello
  • kôra z 1 citróna

 

Náplň

  • 300 g slivkového lekváru Sympathica

 

Ešte budeme potrebovať

  • 30 ml tuzemáku Alliance
  • 30 g roztopeného masla Pilos
  • 30 g práškového cukru Castello

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nástavcom hák
  • kuchynskú utierku
  • valček
  • okrúhlu formu s vyberateľným dnom a priemerom 20 cm 
  • štetec na potieranie
  • sitko

Čas kysnutia: 90 minút

 

V teplom mlieku rozmiešame droždie, lyžicu cukru a lyžicu múky. Necháme na teplom mieste približne 10 minút podkysnúť. V robote vymiesime zvyšnú múku spolu s cukrom, žĺtkami a pripraveným kváskom. Po približne 5 minútach pridáme zmäknuté maslo, soľ, nastrúhanú kôru z umytého citróna a vymiesime cesto, ktoré sa odliepa od stien misky.

Tip: Ak je cesto príliš riedke alebo husté, môžeme po trochách pridať múku alebo mlieko. 

Cesto pomúčenými rukami našponujeme, vrátime naspäť do misky, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste aspoň hodinu kysnúť, kým zdvojnásobí objem. Potom ho na pomúčenej doske rukami krátko prehnietime a rozvaľkáme na tenko do tvaru obdĺžnika, ktorý rozrežeme na 12 štvorcov.  Do stredu každého pridáme lyžicu slivkového lekváru. Dôkladne zabalíme, aby plnka nevytiekla a opatrne vytvarujeme buchty. Uložíme ich tesne vedľa seba do maslom vymazanej formy a pod utierkou necháme na teplom mieste podkysnúť ešte 30 minút. Buchty pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Do zlatista upečené buchty ešte horúce potrieme zmesou tuzemáku a roztopeného masla a necháme vo forme vychladnúť

 

Servírovanie

Pečené buchty podávame posypané práškovým cukrom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    24. apríl 2023, 09:50

    Ahojte! Dakujem, za uzasny recept. Su vynikajuce, nadychane, mäkkucke. A ked su su studene, zohrejem ich pod pokrievkou na masle a su ako cerstve, chrumkave a vnutri mäkke. Som vasim fanusikom. I vase torty su velmi dobre. Uz ich robim len od vas. Vsetko dobre!!!

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      29. apríl 2023, 09:33

      Dobrý deň, veľmi sa tešíme, že ste si náš recept obľúbili. 😍 Ďakujeme aj za skvelý tip so zohrievaním pod pokrievkou. 😊 Ktorý recept z Kuchyne Lidla je Váš najobľúbenejší?

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. február 2023, 14:46

    Vynikajúce :) ....nadýchane.. mňam

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      20. február 2023, 11:25

      Dobrý deň, ďakujeme za milú spätnú väzbu. 😊 Tešíme sa, že Vám buchty chutili. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. február 2023, 10:08

    Dobry den, Prosim vas na 360g mnuky ide az cele drozdie? dakujem za odpoved

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      20. február 2023, 11:24

      Dobrý deň, na výrobu kvásku využijete teplé mlieko, droždie, lyžicu cukru a lyžicu múky. Zvyšná múka bude slúžiť na ďalšie spracovanie cesta. 😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. január 2023, 17:34

    Dobrý deň. Buchty som mala v strede nedopecene.neviete prečo sa to mohlo stať?

    Odpovedať
    • P
      Patrícia Patrícia
      08. február 2023, 19:21

      Tiež som ich mala v strede nedopečené a to som sa držala presne receptu aj forma, stupne a dĺžka pečenia. Bežné pečiem podľa receptov a toto je prvý recept čo mi nevyšiel. Škoda surovín, som sklamaná

      Odpovedať
      • Kuchyňa Lidla
        11. február 2023, 14:17

        Dobrý deň, ďakujeme za spätnú väzbu. Veľmi nás mrzí, že buchty nevyšli podľa vašich predstáv. Veríme však, že pri ďalšom pokuse budú buchty perfektné. Dôležité je správne nakysnuté a vymiesené cesto. Taktiež záleží od dĺžky a teploty pečenia, prípadne od rúry na pečenie a jej výkone. 😇

        Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. november 2022, 15:37

    Dobry den. Dakujem pekne. Perfektny recept. Buchticky sa podarili. Iba som piekla 20 min na 190 stupnov. Recept si zaradujem do mojich oblubenych. Uz sa tesim na dalsie Vase recepty. Ostavam s pozdravom...

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      20. november 2022, 07:34

      Dobrý deň, ďakujeme za tento milý komentár. 😍 Veľmi nás teší, že naše recepty sledujete. Ktorý je váš favorit? Určite nám dajte vedieť, ako sa vám podarili aj ostatné recepty. 😇

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať