Pečené špikové kosti s opečeným chlebom a čili salsou
Suroviny
- 3 kg špikových kostí
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 2 stonky stonkového zeleru
- 1 šalotka
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 štipľavé papričky
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 100 g kyslých uhoriek Freshona
- olivový olej Primadonna
- šťava z 1 citróna
- ½ chleba
Potrebujeme
panvicu, plech, papier na pečenie
Postup
Špikové kosti dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, ochutíme soľou, korením a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C približne 30 minút. Po upečení vyberieme špik, osolíme a okoreníme. Stonkový zeler očistíme a nasekáme nadrobno. Šalotku, strúčiky cesnaku, štipľavé papričky bez semienok, bazalku, petržlenovú vňať a uhorky nakrájame nadrobno. V mise zalejeme olejom, osolíme, okoreníme a ochutíme šťavou z citróna. Dôkladne premiešame. Chlieb nakrájame na krajce a opečieme ho dochrumkava na oleji.
Servírovanie
Opečené chleby prekrojíme, potrieme ich salsou a na vrch pridáme ochutený špik.