2
11
Kuracie štvrte na víne

Kuracie štvrte na víne

1 h 20 m
4 porcie
  • 4 kuracie štvrte
  • 700 ml suchého červeného vína
  • 6 bobkových listov Mikado
  • 10 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 10 guľôčok nového korenia Mikado
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • rastlinný olej Promienna
  • 300 g koreňovej zeleniny (zeler, mrkva, petržlen)
  • 2 cibule
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku Mikado
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 1 lyžica francúzskeho masla (maslo a hladká múka zmiešané v pomere 1:1)
  • 100 g slaniny na kocky Dulano
  • 100 g šampiňónov
  • 2 lahôdkové cibuľky

Potrebujeme

  • papierové utierky
  • sitko
  • plátno
  • niť
  • hrniec s pokrievkou

Umyté a osušené kuracie štvrte prerežeme na polovice. Na spodných stehnách narežeme kožu a šľachy. Naporciované kúsky preložíme do misky, pridáme suché červené víno a divoké korenie (3 bobkové listy, 5 guľôčok celého čierneho korenia a 5 guľôčok nového korenia). Necháme marinovať najlepšie cez noc.

Papierovými utierkami osušíme marinované mäso a víno precedíme. Osušené mäso ochutíme soľou, čiernym korením a orestujeme v hrnci na rozpálenom rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. Mäso vyberieme na tanier a do výpeku pridáme na kocky nakrájaný zeler, mrkvu a petržlen. Po chvíli pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu a spolu restujeme dozlatista. K zelenine primiešame 1 lyžicu paradajkového pretlaku a dôkladne premiešame. Podlejeme červeným vínom, v ktorom sa marinovali kuracie štvrte a chvíľu dusíme. Do základu pridáme ľahko rozdrvené divoké korenie zabalené v plátne (3 bobkové listy, 5 guľôčok čierneho korenia a 5 guľôčok nového korenia), osolíme a podlejeme vývarom. Spolu privedieme k varu. Do hrnca so základom vložíme orestované kuracie kúsky. Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni približne 30 minút domäkka. Uvarené kuracie mäso vyberieme, zahustíme 1 lyžicou francúzskeho masla (maslo a hladká múka zmiešaná v pomere 1:1) a dobre premiešame. Omáčku chvíľu varíme a nakoniec precedíme. Vopred narezané spodné stehná očistíme od chrupaviek. Kuracie kúsky vložíme späť do precedenej omáčky a spolu necháme prejsť varom, aby sa mäso a omáčka spojili.

Na rozpálenej panvici na troche rastlinného oleja orestujeme dochrumkava slaninu nakrájanú na kocky. Šampiňóny zbavíme nožičiek, klobúčiky nakrájame na kúsky a restujeme spolu so slaninou. Na záver pridáme lahôdkovú cibuľku nakrájanú na kolieska.

Servírovanie

Kuracie kúsky servírujeme v hlbokom tanieri preliate omáčkou, posypané restovanou slaninkou so šampiňónmi a lahôdkovou cibuľkou. Ako príloha sa hodia zemiakové šúľance alebo opečené zemiaky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info