Fašírky s batatmi, koriandrom a pikantnou omáčkou
- 500 g špicatej červenej papriky
- 1 štipľavá paprička
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 7 strúčikov cesnaku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý rozmarín
- 1 lyžica trstinového cukru Belbake
- 2 lyžice červeného vínneho octu Acentino
- 1 hrsť čerstvého koriandru
- 800 g mletého mäsa mix
- 1 lyžička mletej štipľavej papriky Mikado
- čerstvý tymian
- 3 bataty
- 200 g cherry paradajok
- 1 citrón
- 125 g šalátu mix
Postup
POTREBUJEME
- ponorný mixér
Pikantná omáčka
Papriky a štipľavú papričku umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Na rozohriatom oleji opečieme nadrobno nasekanú cibuľu a 4 strúčiky cesnaku. Ochutíme soľou, korením a vetvičkou rozmarínu. Keď je základ opečený dozlatista, pridáme nakrájanú papriku. Opäť osolíme, okoreníme a opekáme, kým paprika trochu zmäkne. Vyberieme rozmarín a pridáme trstinový cukor. Počkáme, kým začne karamelizovať. Prilejeme vínny ocot a chvíľu spolu podusíme. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a za občasného miešania varíme domäkka. Podľa potreby podlievame vodou. Udusenú papriku rozmixujeme na hladkú omáčku. Na záver primiešame nadrobno nasekaný koriander.
Fašírky
Mleté mäso zmiešame s 3 nadrobno nasekanými strúčikmi cesnaku, soľou, korením, mletou štipľavou paprikou, nasekaným tymianom a trochou olivového oleja. Zo zmesi tvarujeme tenšie fašírky a opekáme z oboch strán do zlatohneda.
Bataty
Očistené bataty nakrájame na malé kocky a opekáme na olivovom oleji, kým nebudú zlatohnedé a nezmäknú. Osolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Chvíľu pred dokončením pridáme cherry paradajky nakrájané na 1/2 alebo na 1/4 a pokvapkáme citrónovou šťavou
Servírovanie
Fašírky podávame s opekanými batatmi, omáčkou a malým listovým šalátom. Môžeme dozdobiť lístkami koriandra.