Tatársky biftek z hovädzej sviečkovice
- 200 g steaku z hovädzej sviečkovice Deluxe
- 1 - 2 kúsky pečiva (môže byť aj staršie)
- 1/2 cibule
- 1 sterilizovaná uhorka Freshona
- mletá štipľavá paprika Kania (podľa chuti)
- 1 lyžica dijonskej horčice Duc De Coeur
- 1 lyžička worchestrovej omáčky Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- rastlinný olej Promienna
- 4 zemiaky
- 4 žĺtky
- čerstvá petržlenová vňať
- syr Grana Padano Lovilio
Potrebujeme
- mlynček na mäso
- papierové utierky
- okrúhlu formičku
Tatársky biftek
Umytý a osušený steak nakrájame na menšie kocky a najemno zomelieme v mlynčeku. Aby sme vymleli všetko mäso z mlynčeka, použijeme na záver kúsok pečiva.
Polovicu cibule a sterilizovanú uhorku nasekáme nadrobno a pridáme k mäsu. Ochutíme mletou štipľavou paprikou, 1 lyžicou dijonskej horčice, 1 lyžičkou worchestrovej omáčky, soľou a čiernym korením. Dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Tatársky biftek odložíme odpočívať do chladničky na 15 minút.
Chrumkavé zemiaky
Medzitým si na panvici rozpálime väčšie množstvo slnečnicového oleja. Umyté, neošúpané zemiaky nakrájame na tenké (asi 2 mm) plátky. Zemiaky pridáme na panvicu a opečieme z oboch strán dochrumkava. Z panvice ich preložíme na papierovú utierku, aby sme ich zbavili prebytočného tuku a osolíme.
Servírovanie
Tatársky biftek natlačíme do okrúhlej formičky. Malou lyžičkou urobíme do stredu jamku, do ktorej vyklepneme 1 žĺtok. Formičku opatrne odstránime. Tatársky biftek podávame s chrumkavými zemiakmi, posypaný nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a hoblinkami syra Grana Padano.