3
18
Tatársky biftek z hovädzej sviečkovice

Tatársky biftek z hovädzej sviečkovice

30 min
4 porcie
  • 200 g steaku z hovädzej sviečkovice Deluxe
  • 1 - 2 kúsky pečiva (môže byť aj staršie)
  • 1/2 cibule
  • 1 sterilizovaná uhorka Freshona
  • mletá štipľavá paprika Kania (podľa chuti)
  • 1 lyžica dijonskej horčice Duc De Coeur
  • 1 lyžička worchestrovej omáčky Mikado
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • rastlinný olej Promienna
  • 4 zemiaky
  • 4 žĺtky
  • čerstvá petržlenová vňať
  • syr Grana Padano Lovilio

Potrebujeme

  • mlynček na mäso
  • papierové utierky
  • okrúhlu formičku

Tatársky biftek

Umytý a osušený steak nakrájame na menšie kocky a najemno zomelieme v mlynčeku. Aby sme vymleli všetko mäso z mlynčeka, použijeme na záver kúsok pečiva.

Polovicu cibule a sterilizovanú uhorku nasekáme nadrobno a pridáme k mäsu. Ochutíme mletou štipľavou paprikou, 1 lyžicou dijonskej horčice, 1 lyžičkou worchestrovej omáčky, soľou a čiernym korením. Dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Tatársky biftek odložíme odpočívať do chladničky na 15 minút.

Chrumkavé zemiaky

Medzitým si na panvici rozpálime väčšie množstvo slnečnicového oleja. Umyté, neošúpané zemiaky nakrájame na tenké (asi 2 mm) plátky. Zemiaky pridáme na panvicu a opečieme z oboch strán dochrumkava. Z panvice ich preložíme na papierovú utierku, aby sme ich zbavili prebytočného tuku a osolíme.

Servírovanie

Tatársky biftek natlačíme do okrúhlej formičky. Malou lyžičkou urobíme do stredu jamku, do ktorej vyklepneme 1 žĺtok. Formičku opatrne odstránime. Tatársky biftek podávame s chrumkavými zemiakmi, posypaný nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a hoblinkami syra Grana Padano.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    26. august 2021, 19:55

    Tatarak robim40 r.ale uhorka?paprika ano podla chuti stiplava a sladka ide vzdy. Vyskusal som vsetky varianty ale zakladna je naj

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. marec 2015, 06:44

    Aj mne pride divny tento recept. Stiplavu papriku davam aj ja ale zakladnu zlozku a to rajcinovy pretlak nedal.. zvlastne

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. marec 2015, 09:00

    trochu divny recept, tatarak robime už roky, ale ešte som nepočul o uhorke do tataraku. ani štiplavej paprike.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať