Pikantné kuracie prsia s marinovaným baklažánom
- 4 kuracie prsné rezne
- kúsok čerstvého zázvoru
- 2 štipľavé papričky
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 citrón
- extra panenský olivový olej Italiamo
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 4 lyžičky masla
- 100 g rukoly
- 2 hrste čerstvých byliniek (mäta, petržlenová vňať, pažítka)
- 2 lyžice bieleho vínneho octu Acentino
- 2 baklažány
Potrebujeme
- strúhadlo
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
- papierové utierky
- grilovaciu panvicu
Postup
Pikantné kuracie prsia plnené rukolou
Zázvor očistíme a zo štipľavých papričiek odstránime semienka. Zázvor, štipľavé papričky a 3 strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno a preložíme do misky. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, olivový olej, osolíme a okoreníme. Marinádu dôkladne premiešame.
Kuracie prsia očistíme, umyjeme a osušíme. Rozkrojíme ich na tenké plátky a medzi 2 fóliami natenko naklepeme. Potom ich potrieme pripravenou marinádou a chvíľu necháme marinovať v chladničke. Namarinované kuracie prsia krátko opečieme na rozpálenej panvici (asi 1 minútu z každej strany). Ešte teplé mäso potrieme lyžičkou masla.
V miske zmiešame umytú a osušenú rukolu s trochou olivového oleja, citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením. Zľahka premiešame. Pripraveným šalátom naplníme plátok mäsa a zrolujeme ho.
Marinovaný baklažán
Bylinky nakrájame nadrobno a v miske zmiešame s olivovým olejom, bielym vínnym octom a 1 nastrúhaným strúčikom cesnaku. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
Umytý baklažán nakrájame na tenké plátky alebo kolieska. Rozložíme ich na tanier a dôkladne nasolíme (soľ vytiahne z baklažánu horkosť). Potom ich umyjeme, aby neboli príliš slané a dôkladne osušíme. Opečieme ich na troche olivového oleja na rozpálenej grilovacej panvici. Opečený baklažán preložíme na tanier, potrieme ho pripravenou bylinkovou marinádou a necháme chvíľu marinovať.
Servírovanie
Na tanier naložíme prekrojený kus mäsa plneného rukolou. Podávame s marinovaným baklažánom.