Ľahký šalát s pečeným kačacím mäsom
- 1 kačica
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- celá rasca Kania
- 1 cuketa
- 1 fenikel
- olivový olej Primadonna
- 200 g cherry paradajok
- 200 g ružového hrozna
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 hrsť orechov mix Alesto
- 1 lyžička hrubozrnnej horčice Duc De Coeur
- 1 lyžica medu Confeira
- šťava z 1/2 citróna
- 100 g rukoly
Potrebujeme
- pekáč
- panvicu
- metličku na šľahanie
Pečená kačica
Kačicu deň vopred dôkladne nasolíme a necháme ju odležať v chladničke. Potom ju opláchneme a osušíme. Ochutíme čiernym korením a celou rascou. Podlejeme trochou vody a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C približne 2,5 – 3 hodiny. Kačicu počas pečenia polievame výpekom. Upečenú kačicu necháme trochu vychladnúť a mäso oberieme od kostí. Prsia vyrežeme, stiahneme z kože a nakrájame na plátky.
Šalát s kačacím mäsom
Umytú a osušenú cuketu a fenikel nakrájame na približne rovnako veľké kocky a orestujeme na rozohriatej panvici na troche olivového oleja. Medzitým nakrájame cherry paradajky a ružové hrozno na polovice a lahôdkovú cibuľku na väčšie kúsky. Pridáme na panvicu, ochutíme soľou a čiernym korením. Keď je zelenina aj hrozno orestované, pridáme kúsky kačacieho mäsa a orechy, ktoré sme opiekli nasucho na panvici.
Horčicovo-medový dresing
V miske zmiešame hrubozrnnú horčicu, med a šťavu z polovice citróna. Za stáleho miešania prilievame približne 100 ml olivového oleja. Na záver osolíme a okoreníme.
Servírovanie
Na plytký tanier naservírujeme porciu šalátu s kačacím mäsom, pridáme listy umytej a osušenej rukoly a celé jedlo pokvapkáme horčicovo-medovým dresingom.