0
2
Pečený sumček s caponatou a zemiakovou slamou

Pečený sumček s caponatou a zemiakovou slamou

1 h 0 m
4 porcie
  • 2 stopky zeleru
  • 1 baklažán
  • soľ Castello
  • olivový olej Primadonna
  • ½ šalotky
  • 1 mrkva
  • ½  červenej papriky
  • ½  žltej papriky
  • mleté čierne korenie Kania
  • 100 g krájaných paradajok Freshona
  • 6 polosušených cherry paradajok
  • 50 g čiernych olív bez kôstky Baresa
  • 50 g sušených hrozienok Belbake
  • čerstvá mäta
  • ½ mladej cukety
  • repkový olej Vita D'or
  • ocot
  • 600 g filet sumčeka afrického bez kože
  • hladká múka Castello (na pomúčenie)
  • 1 veľký zemiak

POSTUP

POTREBUJEME

  • papierové utierky

 

Pečený sumček s caponatou

Stopky zeleru olúpeme, baklažán nasolíme a necháme odkvapkať. Následne v panvici s rozpáleným olivovým olejom restujeme najemno nasekanú šalotku, mrkvu, obe papriky, stopkový zeler. Ochutíme soľou a čiernym korením. Po chvíli pridáme paradajky, zmiernime plameň, pridáme nakrájané olivy, hrozienka, nasekanú mätu a necháme krátko povariť. Medzitým baklažán a cuketu postupne smažíme v panvici s rozpáleným rastlinným olejom dozlatista a potom osušíme na papierovej utierke. Tesne pred dokončením k paradajkovej zmesi pridáme aj trochu octu a osmaženú cuketu s baklažánom. Zeleninu môžeme podávať ako teplú, vlažnú alebo aj studenú prílohu.

Filet sumčeka osolíme, okoreníme, ľahko pomúčime a opečieme v panvici s rozpáleným rastlinným olejom z oboch strán dozlatista.

 

Zemiaková slama

Surový zemiak ošúpeme, nastrúhame najemno a prepláchneme studenou vodou tak, aby sme ho zbavili škrobu. Následne usmažíme v rastlinnom oleji do zlatista a osušíme na papierovej utierke.

 

Servírovanie

Do hlbokého taniera naservírujeme porciu zeleninovej caponaty, na ňu filet sumčeka dochuteného zemiakovou slamou, polosušenými paradajkami a lístkami mäty.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať