Pečený sumček s caponatou a zemiakovou slamou
- 2 stopky zeleru
- 1 baklažán
- soľ Belbake
- olivový olej Primadonna
- ½ šalotky
- 1 mrkva
- ½ červenej papriky
- ½ žltej papriky
- mleté čierne korenie Kania
- 100 g krájaných paradajok Freshona
- 6 polosušených cherry paradajok
- 50 g čiernych olív bez kôstky Baresa
- 50 g sušených hrozienok Belbake
- čerstvá mäta
- ½ mladej cukety
- repkový olej Vita D'or
- ocot
- 600 g filet sumčeka afrického bez kože
- hladká múka Belbake (na pomúčenie)
- 1 veľký zemiak
POSTUP
POTREBUJEME
- papierové utierky
Pečený sumček s caponatou
Stopky zeleru olúpeme, baklažán nasolíme a necháme odkvapkať. Následne v panvici s rozpáleným olivovým olejom restujeme najemno nasekanú šalotku, mrkvu, obe papriky, stopkový zeler. Ochutíme soľou a čiernym korením. Po chvíli pridáme paradajky, zmiernime plameň, pridáme nakrájané olivy, hrozienka, nasekanú mätu a necháme krátko povariť. Medzitým baklažán a cuketu postupne smažíme v panvici s rozpáleným rastlinným olejom dozlatista a potom osušíme na papierovej utierke. Tesne pred dokončením k paradajkovej zmesi pridáme aj trochu octu a osmaženú cuketu s baklažánom. Zeleninu môžeme podávať ako teplú, vlažnú alebo aj studenú prílohu.
Filet sumčeka osolíme, okoreníme, ľahko pomúčime a opečieme v panvici s rozpáleným rastlinným olejom z oboch strán dozlatista.
Zemiaková slama
Surový zemiak ošúpeme, nastrúhame najemno a prepláchneme studenou vodou tak, aby sme ho zbavili škrobu. Následne usmažíme v rastlinnom oleji do zlatista a osušíme na papierovej utierke.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme porciu zeleninovej caponaty, na ňu filet sumčeka dochuteného zemiakovou slamou, polosušenými paradajkami a lístkami mäty.