Pohánkový šalát s červenou repou a kozím syrom
- 200 g varenej pohánky Campo Largo
- 200 g varenej červenej repy
- 1 lyžica medu
- ocot podľa chuti
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- ½ francúzskej bagety
- 1 lyžica grilovacieho korenia Mikado
- 2 rolky kozieho syra s plesňou Pilos
- 1 vanička miešaných listových šalátov
- 4 lyžice pražených solených slnečnicových semienok Alesto
POSTUP
POTREBUJEME
- flambovaciu pištoľ
Pohánku uvaríme podľa návodu na obale. Červenú repu nakrájame na kocky. Oboje zmiešame v mise, ochutíme medom, octom, soľou, korením, pokvapkáme olivovým olejom a necháme odležať.
V panvici rozohrejeme olivový olej, na ktorom opražíme na kocky nakrájané pečivo do chrumkava. Po vypnutí plameňa posypeme grilovacím korením, premiešame a pridáme k pohánke s repou. Kozí syr nakrájame na plátky a flambovacou pištoľou zvrchu opečieme.
Servírovanie
Na tanier dáme mix šalátov, na ne ochutenú pohánku s repou. Ešte teplé plátky syra poukladáme na šalát, ktorý ozdobíme opraženými kockami pečiva a slnečnicovými semienkami.