Kebab s tortillou, šalátom a dresingom
Kebab
- 1 kg hovädzieho mletého mäsa
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- mletá rasca Mikado
- mletá ostrá paprika Mikado
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 1 hrsť nasekaných čerstvých byliniek (mäta, oregano, rozmarín, pažítka)
Šalát
- 2 červené cibule
- 3 paradajky
- šťava z 1/2 citróna
- 1 hlávkový šalát
Dresing
- 200 g kyslej smotany Pilos
- šťava z 1/2 citróna
- 1 lyžička medu
- čerstvá mäta
Príloha
- 5 tortilla placiek Snack Day
POSTUP
POTREBUJEME
- väčšiu misku
- strúhadlo
- špajdle
- gril
Kebab
Mleté mäso ochutíme soľou, korením, rascou, paprikou, najemno nasekaným alebo nastrúhaným cesnakom. Pridáme trochu olivového oleja a nasekané bylinky. Zmes dôkladne premiešame a vytvarujeme z nej kebaby. Napichneme na špajdle a na rozohriatom grile grilujeme zo všetkých strán.
Šalát
Červenú cibuľu nakrájame na tenké prúžky. Paradajky prekrojíme na polovice, vykrojíme z nich drevnatý stred a nakrájame na tenšie plátky. Osolíme a okoreníme, pridáme citrónovú šťavu, olivový olej a premiešame. Na záver pridáme umytý a nakrájaný šalát.
Dresing
Kyslú smotanu ochutíme citrónovou šťavou, medom, natrhanou čerstvou mätou, štipkou korenia a soli.
Servírovanie
Kebaby podávame so šalátom a opečenými tortilla plackami. Dresing servírujeme v samostatnej miske. Môžeme dozdobiť lístkami čerstvej mäty.