Tekvicové karí s mäsovými gulôčkami
- 2 lyžice repkového oleja Vita D'or
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 50 g čerstvého zázvoru
- 2 paradajky
- 20 g karí korenia Kania
- 200 ml hydinového vývaru
- 400 ml (1 plechovka) kokosového mlieka Freshona
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 50 g červenej šošovice Campo Largo
- 1 hrsť čerstvého koriandru
- 400 g tekvice Hokkaido
- 400 g mletého mäsa mix
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 400 g jazmínovej ryže Golden Sun
POSTUP
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájané cibule, cesnak a zázvor dosklovita. Pridáme paradajky nakrájané na kocky, orestujeme, poprášme karí korením a krátko opečieme. Podlejeme vývarom, prilejeme kokosové mlieko, osolíme a pridáme vydlabanú dužinu tekvice. Pomaly dusíme pod pokrievkou asi 30 minút, pokým sa tekvica uvarí. Po 15 minútach dusenia do základu pridáme červenou šošovicu a dovaríme. Na záver dochutíme nasekaným koriandrom. Mäso osolíme, okoreníme a vytvarujeme z neho guľôčky. Opečieme ich na panvici s olejom pri nižšej teplote zo všetkých strán. Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
Servírovanie
Tekvicové karí podávame vo vydlabanej tekvici s mäsovými guľôčkami. Ryžu servírujeme v samostatnej miske.