0
15
Tekvicové karí s mäsovými gulôčkami

Tekvicové karí s mäsovými gulôčkami

1 h 0 m
4 porcie
  • 2 lyžice repkového oleja Vita D'or
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 50 g čerstvého zázvoru
  • 2 paradajky
  • 20 g karí korenia Kania
  • 200 ml hydinového vývaru
  • 400 ml (1 plechovka) kokosového mlieka Freshona
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 50 g červenej šošovice Campo Largo
  • 1 hrsť čerstvého koriandru
  • 400 g tekvice Hokkaido
  • 400 g mletého mäsa mix
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 400 g jazmínovej ryže Golden Sun

POSTUP

 

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájané cibule, cesnak a zázvor dosklovita. Pridáme paradajky nakrájané na kocky, orestujeme, poprášme karí korením a krátko opečieme. Podlejeme vývarom, prilejeme kokosové mlieko, osolíme a pridáme vydlabanú dužinu tekvice. Pomaly dusíme pod pokrievkou asi 30 minút, pokým sa tekvica uvarí. Po 15 minútach dusenia do základu pridáme červenou šošovicu a dovaríme. Na záver dochutíme nasekaným koriandrom. Mäso osolíme, okoreníme a vytvarujeme z neho guľôčky. Opečieme ich na panvici s olejom pri nižšej teplote zo všetkých strán. Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.

 

Servírovanie

Tekvicové karí podávame vo vydlabanej tekvici s mäsovými guľôčkami. Ryžu servírujeme v samostatnej miske.

 

 

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať