Kelový prívarok s camembertom a čili-bylinkovou salsou
Suroviny
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- olivový olej Primadonna
- 200 g zemiakov
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 5 guľôčok nového korenia
- 3 bobkové listy Kania
- 2 lyžice masla Pilos
- ½ hlávky kelu
- zeleninový vývar
- 50 g parmezánu Milbona
- 3 štipľavé papričky
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvá bazalka
- čerstvá mäta
- šťava z 1 citróna
- 6 camembertov
Potrebujeme
hrniec, grilovaciu panvicu, pučidlo na zemiaky
Postup
Kelový prívarok
Biele časti lahôdkovej cibuľky nakrájame nadrobno. Do rozohriateho hrnca nalejeme olej a prihodíme cibuľku. Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme ich do hrnca k cibuli, osolíme, okoreníme, prihodíme nové korenie a bobkové listy. Premiešame, pridáme maslo a ďalej restujeme. Kel očistíme, hlúb vyberieme a kel nakrájame na tenké pásiky. Preložíme do misky, opláchneme vodou a prihodíme do hrnca k zemiakom. Premiešame a opäť ochutíme soľou a korením. Podlejeme vývarom po povrch kelu a varíme približne 15 minút domäkka. Na záver primiešame nastrúhaný parmezán.
Čili-bylinková salsa
Zo štipľavých papričiek odstránime semienka a nakrájame ich nadrobno. K papričkám prisypeme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, bazalku a mätu. Zalejeme olejom, osolíme, okoreníme, pridáme šťavu z citróna a dôkladne premiešame. Na grilovacej panvici s olejom opečieme camemberty.
Servírovanie
Kelový prívarok podávame s camembertom a na záver prelejeme čili- bylinkovou salsou.