Tortilla s mletým hovädzím mäsom a cícerom
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 2 červené cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 štipľavá paprička
- 100 g cícera
- 1 kg mletého hovädzieho mäsa
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 200 ml červeného suchého vína
- 400 g krájaných paradajok z konzervy Freshona
- 50 g masla Pilos
- šťava z 1 limetky
- 2 avokáda
- 6 tortilla placiek Snack Day
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 hrsť čerstvej bazalky
Potrebujeme
- hrniec, panvicu
POSTUP
Cícer cez noc namočíme vo vode.
V hrnci na oleji orestujeme 1 červenú cibuľu a strúčiky cesnaku nasekané nadrobno. Pridáme bez semienok nakrájanú štipľavú papričku. Zmes orestujeme, prilejeme olej podľa potreby a prihodíme cícer. Pridáme mleté mäso a ochutíme soľou a korením. Po chvíli prilejeme červené víno a krátko povaríme, kým sa z vína odparí alkohol. Prilejeme paradajky z konzervy, osolíme, okoreníme a na miernom ohni ešte chvíľu varíme. Pridáme maslo a šťavu z ½ limetky.
V menšej miske zmiešame očistené avokáda nakrájané na kúsky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom, šťavou z ½ limetky a zľahka premiešame.
1 červenú cibuľu nakrájame na pásiky.
Na suchej rozpálenej panvici orestujeme tortilly dozlatista.
Do stredu tortilly uložíme mäsovú zmes, pridáme plátky cibule, avokádovú zmes, posypeme nasekanými bylinkami (petržlenovou vňaťou a bazalkou) a tortillu zrolujeme.
Servírovanie
Tortillu s mletým hovädzím mäsom prekrojíme na polovicu a podávame.