Mäsové rizoto so špargľou, cherry paradajkami a s parmezánom
Suroviny
- 200 g bielej špargle
- 200 g zelenej špargle
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- olivový olej Primadonna
- 300 g mletého mäsa mix
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 200 g Arborio ryže Italiamo
- 100 ml bieleho suchého vína
- 150 g cherry paradajok
- zeleninový vývar
- čerstvý tymian
- 50 g parmezánu Milbona
- 50 g masla Pilos
- šťava z ½ citróna
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
panvicu
POSTUP
Bielu a zelenú špargľu ošúpeme, konce odkrojíme a nakrájame na menšie kúsky. Biele časti lahôdkovej cibuľky nasekáme nadrobno. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku, prihodíme mäso, premiešame, ochutíme soľou a korením a restujeme. Prisypeme ryžu, opäť premiešame a podlejeme bielym suchým vínom. Krátko varíme, kým sa z vína odparí alkohol a následne pridáme nakrájané cherry paradajky a prilejeme vývar. Po 10 minútach opäť podľa potreby prilejeme vývar, prihodíme tymian, špargľu a podľa chuti osolíme a okoreníme. Prisypeme nastrúhaný parmezán, prihodíme maslo, šťavu z citróna a necháme pod pokrievkou postáť. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou.
Servírovanie
Rizoto servírujeme v hlbokom tanieri, posypeme nastrúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.