3
4
Mäsové rizoto so špargľou, cherry paradajkami a s parmezánom

Mäsové rizoto so špargľou, cherry paradajkami a s parmezánom

45 min
4 porcie

Suroviny

  • 200 g bielej špargle
  • 200 g zelenej špargle
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • olivový olej Primadonna
  • 300 g mletého mäsa mix
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 200 g Arborio ryže Italiamo
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 150 g cherry paradajok
  • zeleninový vývar
  • čerstvý tymian
  • 50 g parmezánu Milbona
  • 50 g masla Pilos 
  • šťava z ½ citróna
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

panvicu


POSTUP

Bielu a zelenú špargľu ošúpeme, konce odkrojíme a nakrájame na menšie kúsky. Biele časti lahôdkovej cibuľky nasekáme nadrobno. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku, prihodíme mäso, premiešame, ochutíme soľou a korením a restujeme. Prisypeme ryžu, opäť premiešame a podlejeme bielym suchým vínom. Krátko varíme, kým sa z vína odparí alkohol a následne pridáme nakrájané cherry paradajky a prilejeme vývar. Po 10 minútach opäť podľa potreby prilejeme vývar, prihodíme tymian, špargľu a podľa chuti osolíme a okoreníme. Prisypeme nastrúhaný parmezán, prihodíme maslo, šťavu z citróna a necháme pod pokrievkou postáť. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou.


Servírovanie

Rizoto servírujeme v hlbokom tanieri, posypeme nastrúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať