Polievka so sušenými paradajkami a mascarpone
- 1 menší pór
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 lyžice masla
- 150 g sušených paradajok v oleji Baresa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 konzerva krájaných paradajok Nostia
- 2 kocky zeleninového bujónu Cusina
- 2 litre vody
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- 1/2 lyžičky sušeného oregana Mikado
- 1/2 lyžičky sušenej bazalky Mikado
- lístky čerstvej bazalky
- 4 lyžice mascarpone Lovilio
Potrebujeme
- tyčový mixér
Postup
Pór nakrájame na tenké krúžky, cibuľu na kocky.
V hrnci roztopíme maslo, pridáme cibuľu a pór, ktoré opražíme dosklovita. Pridáme na pásiky nakrájané sušené paradajky, na plátky nakrájaný cesnak a krátko restujme. Zalejeme paradajkami z konzervy a 2 litrami zeleninového bujónu.
Všetko spolu dusíme približne 20 minút. Potom polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na hladký krém a podľa chuti pridáme soľ, čierne korenie a sušené bylinky. Nakoniec do horúcej polievky pridáme mascarpone a necháme rozpustiť.
Pred podávaním ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.