2
23
Vianočný cheesecake s medovníkovým základom a slaným karamelom

Vianočný cheesecake s medovníkovým základom a slaným karamelom

2 h 0 m
8 porcií

Suroviny

Korpus

  • 230 g medovníkov
  • 60 g masla Pilos


Krém

  • 500 g mascarpone Italiamo
  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 270 g kyslej smotany Pilos (14 %)
  • 2 lyžice hladkej múky Belbake
  • 160 g kryštálového cukru Belbake
  • 3 menšie alebo 2 väčšie vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • šťava z ½ citróna


Slaný karamel

  • 100 ml vody
  • 150 g kryštálového cukru Belbake
  • 100 g zmäknutého masla Pilos
  • 50 – 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • ½ lyžičky soli Kania
  • granátové jablko

Potrebujeme 

  • sekací mixér, tortovú formu s priemerom 26 cm, hlboký plech, alobal

POSTUP

Korpus

Na jemno rozomleté medovníky zmiešame s roztopeným maslom. Medovníkový základ rovnomerne utlačíme na dno formy a necháme tuhnúť v chladničke.

Krém

Pomocou kuchynského robota s metličkovým nadstavcom alebo ručne vymiešame všetky suroviny. Hladký krém nalejeme do formy. Hlboký plech naplníme vodou približne do 2 cm. Formu zospodu z vonkajšej strany dôkladne obalíme alobalom a vložíme do plechu s vodou. Pečieme prvých 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C, potom teplotu znížime na 160 °C a pečieme ďalších 30 – 35 minút. Upečený cheesecake necháme dôkladne vychladnúť.

Slaný karamel

V kastróle na miernom plameni asi 10 – 15 minút varíme cukor s vodou, kým skaramelizuje.

Tip: Dávame pozor, aby sa cukor nespálil. 

Do pripraveného karamelu pridáme zmäknuté maslo. Keď sa maslo roztopí, postupne za stáleho miešania prilievame smotanu izbovej teploty. Hotový karamel stiahneme z plameňa, podľa chuti osolíme a necháme vychladnúť.

Vychladnutým slaným karamelom prelejeme povrch vychladnutého cheesecaku a dozdobíme zrniečkami granátového jablka.


Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať