Mikulášské Rocky Road bonbóny
Suroviny
- 200 g horkej čokolády Fin Carré
- 140 g masla Pilos
- 50 g medu
- 200 g maslových sušienok Sondey
- 80 g sušených brusníc Alesto
- 80 g kešu orechov Alesto
- 180 g mini marshmallows Belbake
- 40 g kakaa Belbake
- 20 g vianočných posýpok Belbake
Potrebujeme
hrniec, misky, forma na pečenie, celofán, stužky
POSTUP
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom a medom. Maslové sušienky podrvíme na menšie kúsky valčekom. Vo väčšej mise zmiešame podrvené maslové sušienky, sušené brusnice, kešu, marshmallows a premiešame. Do roztopenej čokolády prisypeme kakao, rozmiešame a zalejeme pripravenú sypkú zmes. Miešame kým sa všetky suroviny spoja. Zmes navrstvíme do formy vystlanej papierom na pečenie, utlačíme ku okrajom a posypeme vianočnými posýpkami. Takto pripravený dezert odložíme do chladničky ideálne na 120 minút a následne nakrájame.
Tip: „Jednotlivé kúsky môžete zabaliť do celofánu, ozdobiť stužkami a darovať do mikulášskych čižiem.






Veronika Bušová