Čajová roláda s mliečnym krémom
- 3 vajcia
- 65 g kryštálového cukru Belbake
- 10 g čaju Earl Grey Sir Edward Tea
- 2 lyžice polotučného mlieka Pilos
- 45 g polohrubej múky Belbake
- 120 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 50 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
- 1 lyžička vanilínového cukru
Potrebujeme
- metličku na šľahanie
- papier na pečenie
- stierku
- šľahací mixér
- mažiar
Postup
Cesto
V miske vyšľaháme vajcia s kryštálovým cukrom. Misku preložíme nad parný kúpeľ a za stáleho šľahania zmes varíme, kým nezhustne. Potom zmes zložíme z parného kúpeľa a necháme vychladnúť.
V mažiari rozomelieme čajové lístky na jemný prášok. Preložíme ich do misky a zmiešame s pripravenou vaječnou zmesou, s 2 lyžicami mlieka a múkou. Zmes dôkladne vymiešame na hladký krém.
Pripravené cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 12 – 25 minút. Upečené cesto ešte teplé zrolujeme spolu s papierom na pečenie do bavlnenej utierky a necháme úplne vychladnúť.
Mliečny krém
Smotanu vyšľaháme dotuha. Pridáme k nej kondenzované mlieko, vanilínový cukor a ešte chvíľu šľaháme, aby vznikla hladká, nadýchaná plnka.
Čajová roláda
Vychladnuté cesto opatrne rozvinieme a natrieme pripraveným krémom. Cesto opäť zrolujeme do tvaru rolády. Pred podávaním necháme roládu dôkladne stuhnúť v chladničke (aspoň 2 hodiny).