Madlenková torta
Suroviny
Madlenky
- 3 vajcia
- 190 g kryštálového cukru Belbake
- 160 g masla Pilos
- 160 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
Krém
- 200 g horkej čokolády Fin Carré
- 500 g mascarpone Milbona
- 350 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 80 g práškového cukru Belbake
- 250 g malín do náplne
Servírovanie
- práškový cukor Belbake na posypanie
- 150 g malín
Potrebujeme
cukrárske vrecko bez špičky, kovovú alebo silikónovú formu na madlenky, kuchynský robot s nadstavcom metlička, okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 18 cm
POSTUP
Madlenky
Vajcia vymiešame s cukrom a vlažným roztopeným maslom. Prisypeme múku s kypriacim práškom do pečiva a vymiešame hladké cesto. Prelejeme ho do cukrárskeho vrecka bez špičky a odložíme do chladničky ideálne do druhého dňa.
Tip: Silikónové formičky môžeme, ale nemusíme vymazať tukom.
Naplníme ich cestom do ⅔ a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 – 20 minút. Po upečení ich necháme úplne vychladnúť.
Krém
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone so smotanou na šľahanie vymiešame dopolotuha. Krém osladíme práškovým cukrom a prilejeme roztopenú čokoládu. Rýchlo zašľaháme. Krém premiešame a naplníme nim cukrárske vrecko bez špičky.
Na dno okrúhlej tortovej formy nanesieme krém. Madlenky uložíme do formy po obvode a krém nanesieme aj dovnútra, aby sme vyplnili priestor medzi otvormi. Rozotrieme až ku okrajom, pridáme maliny a opäť nanesieme vrstvu krému. Na vrch krému uložíme zvyšné madlenky. Tortu necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
Servírovanie
Pred servírovaním tortu posypeme práškovým cukrom a ozdobíme malinami.