Bravčová krkovička s cibuľovou omáčkou a zemiakmi v alobale
Dnešný hosť, Pavol Plevčík, vám ukáže, že variť môže naozaj každý. Receptov na bravčovú krkovičku nie je nikdy dosť. Tentoraz sa spolu s Marcelom pustíme do jej grilovania, spolu s prípravou chutnej cibuľovej omáčky.
Suroviny
- 4 zemiaky
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- čerstvý rozmarín
- olivový olej Primadonna
- 5 lyžíc masla Pilos
- 2 červené cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice čučoriedkového džemu Maribel
- 1,5 citróna
- 600 g bravčovej krkovičky bez kosti v plátkoch
- 100 g poľného šalátu
- 200 g cherry paradajok
Potrebujeme
- alobal, gril, potravinársku fóliu, tĺčik na mäso
POSTUP
Zemiaky v alobale
Tesne pred grilovačkou zemiaky v šupke umyjeme a v celosti uvaríme dopolomäkka. Na každý zemiak dáme soľ, korenie, nasekaný rozmarín, olej a lyžicu masla. Každý zvlášť dôkladne zabalíme do alobalu a grilujeme domäkka.
Cibuľová omáčka
Cibule nakrájame na tenké pásiky a v malom kastróle s olejom restujeme. Prihodíme nasekaný strúčik cesnaku, soľ a korenie. Keď cibuľa získa zlatohnedú farbu, primiešame vetvičku rozmarínu, lyžicu masla, džem a šťavu z polovice citróna. Na miernom ohni dusíme približne 15 minút, kým omáčka zhustne.
Grilovaná krkovička
Plátky mäsa pod fóliou naklepeme. Osolíme, okoreníme, posypeme nasekanými lístkami rozmarínu a štyrmi strúčikmi cesnaku. Krkovičku uložíme na seba a pritlačíme, aby bola dôkladne ochutená. Grilujeme z oboch strán dozlatohneda približne 6 minút. Hotovú ju pokvapkáme pár kvapkami citrónovej šťavy a necháme chvíľu odpočinúť.
Jednoduchý šalát
Umytý a osušený poľný šalát zmiešame s nakrájanými paradajkami, soľou, korením, olejom a šťavou z polovice citróna.
Servírovanie
Ugrilovanú krkovičku doplníme omáčkou a servírujeme spolu so šalátom a prepolenými grilovanými zemiakmi, ktoré v reze osolíme a okoreníme.