0
0
Rump steak so zeleninovým ragú a bylinkovým pyré

Rump steak so zeleninovým ragú a bylinkovým pyré

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Steaky

  • 4 rump steaky
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • mlynček so soľou Kania
  • mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • 2 lyžice bylinkového masla


Bylinkové maslo

  • 200 g masla Pilos
  • tabasco
  • worcesterová omáčka
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • dijonská horčica
  • 1 strúčik cesnaku
  • čerstvá pažítka
  • čerstvá petržlenová vňať
  • citrónová šťava


Bylinkové pyré

  • 2 hrste petržlenovej vňate
  • 2 hrste mladého špenátu
  • 50 g solených pistácií Alesto
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • 100 ml extra panenského olivového oleja Primadonna


Zeleninové ragú

  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 100 g mrkvy
  • 100 g zeleru
  • 100 g červených fazúľ z konzervy Kidney
  • 100 g vareného cíceru
  • 100 g stonkového zeleru
  • 100 g cukety

Potrebujeme

panvicu, elektrický mlynček, hrniec, mixér, alobal


Postup

Príprava steakov

Steaky zľahka pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme z oboch strán. Na rozohriatej grilovacej panvici ich opečieme z každej strany, aby sa nich vytvorila kôrka. Opečené mäso preložíme na tanier, na každý steak položíme kúsok bylinkového masla, prikryjeme alobalom a necháme odpočívať, aby sa šťava v mäse rovnomerne rozložila.

Príprava masla

Do zmäknutého, mierne vyšľahaného masla pridáme tabasco, worcesterovú omáčku, soľ, korenie a dijonskú horčicu. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, nasekanú pažítku, petržlenovú vňať a pár kvapiek citrónovej šťavy a opäť dôkladne premiešame. Zmes nanesieme na potravinársku fóliu, stočíme do rolky a prepichneme fóliu tak, aby sme odstránili prebytočný vzduch. Maslo zabalíme do alobalu a necháme stuhnúť v chladničke.

Príprava bylinkového pyré

Petržlenovú vňať a špenát krátko ponoríme do vriacej vody a následne rýchlo schladíme v ľadovej vode, aby si zachovali farbu. V mixéri rozmixujeme oblanšírovanú petržlenovú vňať a špenát, solené pistácie, nadrobno nakrájaný cesnak, čerstvé listy bazalky a olivový olej. Mixujeme, kým vznikne jemné pyré.

Príprava zeleninového ragú

Hovädzí vývar nalejeme do hrnca a privedieme k varu. Pridáme mrkvu a zeler nakrájané na kocky, scedené červené fazule, uvarený cícer a stonkový zeler nakrájaný na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľu povariť, aby zelenina zmäkla, ale zároveň ostala chrumkavá. Pridáme cuketu nakrájanú na menšie kocky a ešte krátko povaríme. Do hotového zeleninového ragú vmiešame bylinkové pyré a už takmer nevaríme, aby si zelenina zachovala jasnú zelenú farbu.

Servírovanie

Do hlbokého taniera najskôr naservírujeme zeleninové ragú. Steak nakrájame na tenké plátky a uložíme na ragú. Na záver môžeme ešte jemne osoliť a okoreniť podľa chuti.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať