2
14
Bravčový guláš s hrozienkami

Bravčový guláš s hrozienkami

1 h 30 m
4 porcie
  • 600 g bravčového pliecka
  • 2 lyžice gulášového korenia Mikado
  • 1 lyžica sójovej omáčky Mikado
  • šťava z 1/2 limetky alebo citróna
  • olej Primienna
  • 2 cibule
  • 2 lyžice hladkej múky Castello
  • asi 200 ml vody na podliatie
  • 2 lyžice sušených hrozienok Suntree
  • 200 g zemiakov
  • 1červená paprika
  • 1 lyžica kryštálového cukru Castello
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania

Potrebujeme

  • potravinovú fóliu

Postup

Mäso nakrájame na menšie kúsky a preložíme do misy. Ochutíme gulášovým korením, sójovou omáčkou a šťavou z citróna alebo limetky. Dôkladne premiešame, prikryjeme potravinovou fóliou a v chladničke necháme odstáť aspoň 30 minút.

Na väčšej panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom dosklovita najemno nasekanú cibuľu. Potom pridáme mäso a opečieme ho zo všetkých strán dozlatista. Zasypeme 2 lyžicami múky, zamiešame a podlejeme asi 200 ml vody. Pridáme sušené hrozienka, prikryjeme pokrievkou a za občasného premiešania dusíme na miernom ohni do polomäkka.

K zmäknutému mäsu pridáme ošúpané zemiaky nakrájané na väčšie kocky a červenú papriku nakrájanú tiež na väčšie kocky. Premiešame a dusíme, kým mäso, zemiaky a paprika nezmäknú. Podľa potreby podlievame vodou. Na záver ochutíme cukrom, soľou a mletým čiernym korením.

Servírovanie

Bravčový guláš s hrozienkami podávame s čerstvým pečivom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať