Bravčový guláš s hrozienkami
- 600 g bravčového pliecka
- 2 lyžice gulášového korenia Mikado
- 1 lyžica sójovej omáčky Mikado
- šťava z 1/2 limetky alebo citróna
- olej Primienna
- 2 cibule
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- asi 200 ml vody na podliatie
- 2 lyžice sušených hrozienok Suntree
- 200 g zemiakov
- 1červená paprika
- 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Potrebujeme
- potravinovú fóliu
Postup
Mäso nakrájame na menšie kúsky a preložíme do misy. Ochutíme gulášovým korením, sójovou omáčkou a šťavou z citróna alebo limetky. Dôkladne premiešame, prikryjeme potravinovou fóliou a v chladničke necháme odstáť aspoň 30 minút.
Na väčšej panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom dosklovita najemno nasekanú cibuľu. Potom pridáme mäso a opečieme ho zo všetkých strán dozlatista. Zasypeme 2 lyžicami múky, zamiešame a podlejeme asi 200 ml vody. Pridáme sušené hrozienka, prikryjeme pokrievkou a za občasného premiešania dusíme na miernom ohni do polomäkka.
K zmäknutému mäsu pridáme ošúpané zemiaky nakrájané na väčšie kocky a červenú papriku nakrájanú tiež na väčšie kocky. Premiešame a dusíme, kým mäso, zemiaky a paprika nezmäknú. Podľa potreby podlievame vodou. Na záver ochutíme cukrom, soľou a mletým čiernym korením.
Servírovanie
Bravčový guláš s hrozienkami podávame s čerstvým pečivom.