Rezance z kačacích pŕs s ryžou Basmati
- 2 kačacie prsia
- 2 lyžice medu Confeira
- 4 lyžice bieleho vínneho octu Acentino
- 4 lyžice sójovej omáčky Vitasia
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g ryže Basmati Golden Sun
- soľ Belbake
- 1 väčšia mrkva
- 1/2 póru
- 1 červená feferónka
- 1 červená cibuľa
- 2 lyžice bambusových výhonkov Vitasia
- 3 lyžice sezamového oleja Vitasia
- 100 ml teplého vývaru
- 1 lyžica masla
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
POTREBUJEME
- sitko
- papierové utierky
Postup
Z kačacích pŕs odstránime kožu, tuk a nečistoty. Nakrájame ich na tenké rezance.
Z medu, bieleho vínneho octu, sójovej omáčky a nasekaného cesnaku si v miske pripravíme sladko-kyslú marinádu. Do nej namočíme rezance kačacích pŕs a necháme marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu.
Basmati ryžu uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vriacej vode (asi 10 minút). Potom ju scedíme cez sitko.
Medzitým si nakrájame zeleninu. Mrvu nakrájame pozdĺžne na tenké plátky a potom zošikma na pásiky. Pór rozkrojíme pozdĺžne na polovicu a zošikma ho nakrájame na tenké polkolieska. Z červenej feferónky odstránime jadierka, rozkrojíme ju pozdĺžne na polovicu a nakrájame na tenké pásiky. Červenú cibuľu rozkrojíme na polovicu a potom ju nakrájame na pásiky. Bambusové výhonky nakrájame na tenké pásiky.
Namarinované kačacie prsia scedíme (marinádu si odložíme na neskôr) a osušíme papierovými utierkami, aby pri restovaní nepustili šťavu.
Na panvici na rozpálenom sezamovom oleji sprudka opečieme rezance z kačacích pŕs. Potom pridáme nakrájanú mrkvu, pór, červenú cibuľu a červenú feferónku. Premiešame a restujeme asi 5 minút, aby zelenina ostala chrumkavá. Potom pridáme nakrájané bambusové výhonky, marinádu a teplý vývar. Krátko povaríme, aby sa tekutina trochu odparila. Na záver pridáme 1 lyžicu masla, ktoré omáčku zahustí a prisypeme hrsť nasekanej petržlenovej vňate. Krátko povaríme a podľa chuti osolíme.
SERVÍROVANIE
Na tanier naložíme uvarenú ryžu, do stredu dáme kačacie rezance so zeleninou a polejeme šťavou.