7
50
Rezance z kačacích pŕs s ryžou Basmati

Rezance z kačacích pŕs s ryžou Basmati

1 h 0 m
2 porcie
  • 2 kačacie prsia
  • 2 lyžice medu Confeira
  • 4 lyžice bieleho vínneho octu Acentino
  • 4 lyžice sójovej omáčky Vitasia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g ryže Basmati Golden Sun
  • soľ Castello
  • 1 väčšia mrkva
  • 1/2 póru
  • 1 červená feferónka
  • 1 červená cibuľa
  • 2 lyžice bambusových výhonkov Vitasia
  • 3 lyžice sezamového oleja Vitasia
  • 100 ml teplého vývaru
  • 1 lyžica masla
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate

POTREBUJEME

  • sitko
  • papierové utierky

Postup

Z kačacích pŕs odstránime kožu, tuk a nečistoty. Nakrájame ich na tenké rezance.

Z medu, bieleho vínneho octu, sójovej omáčky a nasekaného cesnaku si v miske pripravíme sladko-kyslú marinádu. Do nej namočíme rezance kačacích pŕs a necháme marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu.

Basmati ryžu uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vriacej vode (asi 10 minút). Potom ju scedíme cez sitko.

Medzitým si nakrájame zeleninu. Mrvu nakrájame pozdĺžne na tenké plátky a potom zošikma na pásiky. Pór rozkrojíme pozdĺžne na polovicu a zošikma ho nakrájame na tenké polkolieska. Z červenej feferónky odstránime jadierka, rozkrojíme ju pozdĺžne na polovicu a nakrájame na tenké pásiky. Červenú cibuľu rozkrojíme na polovicu a potom ju nakrájame na pásiky. Bambusové výhonky nakrájame na tenké pásiky.

Namarinované kačacie prsia scedíme (marinádu si odložíme na neskôr) a osušíme papierovými utierkami, aby pri restovaní nepustili šťavu.

Na panvici na rozpálenom sezamovom oleji sprudka opečieme rezance z kačacích pŕs. Potom pridáme nakrájanú mrkvu, pór, červenú cibuľu a červenú feferónku. Premiešame a restujeme asi 5 minút, aby zelenina ostala chrumkavá. Potom pridáme nakrájané bambusové výhonky, marinádu a teplý vývar. Krátko povaríme, aby sa tekutina trochu odparila. Na záver pridáme 1 lyžicu masla, ktoré omáčku zahustí a prisypeme hrsť nasekanej petržlenovej vňate. Krátko povaríme a podľa chuti osolíme.

SERVÍROVANIE

Na tanier naložíme uvarenú ryžu, do stredu dáme kačacie rezance so zeleninou a polejeme šťavou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    12. január 2019, 19:59

    uplne famozne:)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. júl 2014, 19:59

    Aký tam ide ten vývar ? Z čoho teda je ten vývar lebo to tam nie je napísané :) Ďakujem

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. apríl 2014, 22:21

    Famózne jedlo.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. marec 2014, 20:19

    Juraj, my sme použili slnečnicový a bolo to OK.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. marec 2014, 20:18

    Ľahké jedlo, chuťovo výborné.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať