0
24
Karotkarí a zelerové hranolky

Karotkarí a zelerové hranolky

50 min
6 porcií
  • 1 zeler
  • sušené oregano
  • soľ
  • 1 citrón
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 6 plátkov tortilly
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 1 biela cibuľa
  • 4 mrkvy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička semienok koriandru
  • čerstvý tymian
  • 1 lyžička karí korenia
  • 2 lyžice bieleho vína
  • 3 lyžice jogurtu
  • rukola alebo šalát

POSTUP

POTREBUJEME

  • ponorný mixér

 

Zelerové hranolky

Očistený a kôry zbavený zeler nakrájame na hrubé hranolky, ktoré vo väčšej mise zmiešame so sušeným oreganom, štipkou soli, šťavou z ½ citróna a olivovým olejom. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a opekáme približne 40 - 45 minút v rúre rozohriatej na 200 °C. Tesne pred dokončením v rúre zohrejeme aj tortilly.

 

Karotkarí

Na rozohriatej panvici so slnečnicovým olejom restujeme najemno nasekanú cibuľu asi 5 minút. Pridáme na menšie kúsky nakrájané mrkvy a na miernom ohni opekáme za občasného miešania 15 minút, kým mrkvy nezačnú meniť farbu. Potom pridáme posekaný cesnak, drvený koriander, čerstvý tymian, karí korenie, štipku soli, citrónovú kôru a všetko dôkladne premiešame. Keď sa chute teplom prepoja, podlejeme vínom a ešte chvíľu za stáleho miešania restujeme. Mierne vychladnutú zmes premiestnime do užšej a vyššej nádoby, pridáme jogurt a všetko vyšľaháme ponorným mixérom.

 

Servírovanie

Karotkarí natrieme na plátky tortilly, pridáme rukolu, zelerové hranolky a stočíme do kornúta, prípadne doplníme ďalšou lyžicou jogurtu.

 

Tip: Karotkarí je aj skvelá nátierka sýtej chuti na chlieb. Zriedená jogurtom alebo smotanou je vhodná aj ako dip.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.