0
14
Pečená krkovička plnená cesnakovou pastou

Pečená krkovička plnená cesnakovou pastou

3 h 0 m
4 porcie

Konfitovaný cesnak

  • olivový olej Primadonna
  • cesnak
  • bobkový list Mikado

 

Pečená krkovička

 

  • 20 strúčikov konfitovaného cesnaku
  • 2 lyžice hrubozrnnej horčice Kania
  • 2 pomaranče
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 kg bravčovej krkovičky vcelku
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Mikado
  • 2 lyžice kvetového medu

 

Kuskus

  • hydinový vývar
  • 400 g uvareného kuskusu Campo Largo
  • 1 červená cibuľa
  • 100 g papriky mix (červená, žltá, zelená)
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 8 sušených marhúľ
  • 50 g kešu orechov Alesto
  • čerstvá mäta
  • 1 granátové jablko

POSTUP

POTREBUJEME

  • potravinovú fóliu
  • tĺčik na mäso
  • špagát
  • pekáč
  • alobal

 

Konfitovaný cesnak

Olivový olej nalejeme do menšieho hrnca a zohrejeme. Pridáme očistené strúčiky cesnaku a bobkový list. Zohrejeme na 80 – 90 °C. Dávame pozor, aby sa cesnak nepripálil. Potom hrniec vložíme do rúry rozohriatej na 90 – 95 °C a hodinu konfitujeme. Hotový cesnak s olejom preložíme do uzavierateľnej sklenenej nádoby. Dávame pozor, aby všetky strúčiky cesnaku boli zaliate olivovým olejom. Uchovávame v chladničke.

 

Pečená krkovička

Ako prvé si pripravíme cesnakovú pastu. Strúčiky konfitovaného cesnaku rozpučíme, pridáme horčicu, kôru z umytých pomarančov, 2 lyžice najemno nasekanej petržlenovej vňate a dobre premiešame.   

Krkovičku  rozrežeme na jeden veľký plát. Prikryjeme fóliou a naklepeme. Osolíme, okoreníme a potrieme cesnakovou pastou tak, aby na koncoch rolády ostalo mäso nepotreté. Zrolujeme a zviažeme špagátom. Povrch ešte ochutíme soľou. Preložíme do pekáča, pokvapkáme medom a podlejeme pomarančovou šťavou a trochou vody. Prikryjeme alobalom a pečieme domäkka v rúre vyhriatej na 135 °C približne 2 hodiny. Približne 30 minút pred dokončením alobal odstránime a pečieme dozlatista.   

 

Kuskus

Kuskus uvaríme podľa návodu na obale, ale namiesto vody použijeme hydinový vývar. Na roztopenom masle orestujeme cibuľu nakrájanú na hrubo a papriku na kocky. Pridáme nakrájané sušené marhule a kuskus, Premiešame a ochutíme ešte orestovanými kešu orechami, podľa potreby soľou a 1 lyžicou nasekanej mäty.

 

Servírovanie

Výpek z rolády prelejeme do kastróla a necháme zohriať. Na tanier naberieme porciu kuskusu ozdobenú zrnkami granátového jablka a mätou. Pridáme mäsovú roládu zbavenú špagátu a nakrájanú na plátky, ktoré ešte prelejeme výpekom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať