Cestovinový šalát s morčacím mäsom a sušenými paradajkami
- 400 g morčacích pŕs vcelku
- 400 g cestovín penne Combino
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 ml olivového oleje Primadonna
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 menšia cuketa
- 100 ml červeného vínneho octu Acentino
- 50 g sušených paradajok v oleji Baresa
- 50 g čiernych olív bez kôstok Baresa
- 100 g cherry paradajok
- čerstvá bazalka
- 100 g rukoly
- 50 g syra grana padano Lovilio
Postup
Potrebujeme
- sitko
Cestoviny varíme vo vriacej osolenej vode približne 13 minút. Uvarené cestoviny scedíme.
Morčacie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké rezance. Ochutíme soľou, korením a orestujeme ich na rozpálenej panvici na olivovom oleji.
Potom k nim pridáme cesnak nakrájaný na plátky. Keď je cesnak orestovaný dozlatista, pridáme cuketu nakrájanú na menšie kúsky nakrájanú cuketu. Krátko opečieme a podlejeme vínnym octom. Na záver pridáme uvarené a scedené cestoviny a premiešame.
Medzitým nakrájame sušené paradajky na menšie kúsky, olivy a cherry paradajky na polovice. Preložíme ich do väčšej misky a pridáme cestovinovo-mäsovú zmes. Zľahka premiešame a podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme nasekanou bazalkou.
Servírovanie
Šalát servírujeme pri izbovej teplote alebo vychladený, ozdobený lístkami rukoly a hoblinkami syra grana padano.