0
24
Pečené kuracie stehná s bryndzou

Pečené kuracie stehná s bryndzou

1 h 15 m
6 porcií
  • 1 kg kuracích štvrtí
  • 1 kg zemiakov
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky Mikado
  • sušená majoránka Mikado podľa chuti
  • 4 hlavičky cesnaku
  • olivový olej Primadonna
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 200 g cherry paradajok
  • 150 g bryndze Pilos
  • 4 lahôdkové cibuľky

Postup

POTREBUJEME

  • škrabku na zemiaky
  • zapekaciu misu alebo plech

Očistené a umyté zemiaky nakrájame na menšie kúsky. Preložíme do misy, ochutíme soľou, čiernym korením, mletou sladkou paprikou a majoránkou. Pridáme celé strúčiky cesnaku v šupke, olivový olej a dôkladne premiešame, aby boli zemiaky rovnomerne ochutené. Preložíme do zapekacej misy alebo na plech.

Kuracie štvrte opláchneme a osušíme. Prekrojíme ich na polovice a uložíme na zemiaky. Osolíme a okoreníme. Podlejeme bielym vínom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 1 hodinu. Po 30 minútach pridáme cherry paradajky nakrájané na polovice. Na mäso uložíme rozmiešanú bryndzu a dopečieme do zlatista.

Servírovanie

Kuracie štvrte podávame so zemiakmi dozdobené nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať