Pečené kuracie stehná s bryndzou
- 1 kg kuracích štvrtí
- 1 kg zemiakov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 lyžica mletej sladkej papriky Mikado
- sušená majoránka Mikado podľa chuti
- 4 hlavičky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 50 ml suchého bieleho vína
- 200 g cherry paradajok
- 150 g bryndze Pilos
- 4 lahôdkové cibuľky
Postup
POTREBUJEME
- škrabku na zemiaky
- zapekaciu misu alebo plech
Očistené a umyté zemiaky nakrájame na menšie kúsky. Preložíme do misy, ochutíme soľou, čiernym korením, mletou sladkou paprikou a majoránkou. Pridáme celé strúčiky cesnaku v šupke, olivový olej a dôkladne premiešame, aby boli zemiaky rovnomerne ochutené. Preložíme do zapekacej misy alebo na plech.
Kuracie štvrte opláchneme a osušíme. Prekrojíme ich na polovice a uložíme na zemiaky. Osolíme a okoreníme. Podlejeme bielym vínom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 1 hodinu. Po 30 minútach pridáme cherry paradajky nakrájané na polovice. Na mäso uložíme rozmiešanú bryndzu a dopečieme do zlatista.
Servírovanie
Kuracie štvrte podávame so zemiakmi dozdobené nakrájanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.